Tuesday, May 29, 2012

cupcakes for life :P


Bismillah...  
ouh yeah. today I woke up earlier than usual. my mom have been blah blah blah at me almost everyday. Bor-r-ring. 
taknak dengar mama bebel.
tanak.
tanak.
tanak.


so.
mydad told me not to blah  blah blah.
so aku ikut jer lah apa dia suruh. dan yaaaa.
harini aku asik ingatkan my mom yang aku nak 
cupcakes. cupcakes. and cupcakes.


how poor bila ingrediient tak cukup dan mymom malas nak buat so mymom ganti dengan benda lain. 

something easier to make.
something smaller to hold.
something crunchier to eat.
and definitely it must be chocolate :)


this is chocolate crispy tart :) nomnomnommmm. 


... bahan bahan nyaaa. waah. feeling chef gitteww :)
normally kitorang suka guna yang segera jer. actually bukannya nak buat sangat. nak makan jer pun. so beli jer yang segera. cepat. senang pulak tu.
untuk yang slackers2 tu boleh lah kan...  :)




pastry ni my mom beli dekat damansara. sebab kat situ lah kedai yang jual barang2 cake paling best and paling murah. kind of bake solution laaaah. 






feel so excited bila nak tunggu chocolate bar cair.
 seriouslyy manis sangat sampai boleh sakit gigi.



chocolate is going to melt :)



put some oil. tak kesah lah any oil pun just nak bagi chocolate
 tu shiny shiny so cantik lah sikit :)




And then, bila chocolate dah cair just mixed it with the crispy rice or
 some people call it bubble rice. demm. kenapa nak kena bubble? 



... kacau kacau kacau kacauuuuuu :)



 ookayy. here it is bila dah kacau, just put it muat muat lah in your pastry kaaan.



there we go..almost done :)






DONE!!! and tunggu sampai chocolate dah sejuk. :)




 meanwhile. tak ada benda nak buat. nak online tapi aku takut mama bising. so main dengan kucing jer lah. takder kawan. nak text2 pun itteww takder boyfweeen :( :( :(
haha. kesah pulak aku.




 entah kotak mana aku kutip. aku masukkan kucing dalam tu. and tutup.
 Tapi dia tau bukak kotak tu :/ *mission failed. 

ouh nak bagitau nama dia Putih.

anon : TAK ADA NAMA LAIN KER NAK BAGI? KAMPUNG BETUL.

 bab nama nama semua adik aku yang kasi. aku tak der kena mengena. 
tapi aku tak panggil dia putih pun. aku biasa panggil dia kucing jer. 


 putih ni kucing  haram. dah banyak kali beranak.  kitorang bela dia since dia tengah comot comot lagi dia datang mintak makanan. lepastu kitorang terus lah bela.



Yang ni anak putih. tah kenapa dia hitam. 
bapak dia hitam kot. 
so kitorang panggil dia hitam kecik. 
sebab dia ada kakak. yang kakak tu pun hitam. 
tapi kitorang panggil hitam besar.  


actually aku tak suka bila persoalkan asal anak kucing ni hitam mak dia putih. sebab aku pernah aju soalan cam ni kat mak aku. and mak aku jawab : 
"macam kau lah. mama putih. kau hitam ikut abah kau lah tu"


boleh nangis dengan statement mama, mencik mencik mencik!





aku takder lah gelap. aku TANNED :D hahaha. tak gitteww :) :) :)
heww heww heww <3


 me with tudung baru :) bought at Jalan Tar. 
8 Malaysia Ringgit jeeeeeerrr :)



  

 off. salammmm guys :)

Photobucket

4 comments:

ikin jaldin said...

macam biskut raya laa :D
yg statement tu lawak -.-' haha.

Tashalecka-lecka said...

hahah. memang lah ni biskut raya :D nak testing testing dulu meh. nanti aku jual kat kau. HAHAAAAA.

Ahmad syafiq said...

Pendera Kucing sial, kau nak main SAW perangkap kucing ke?!

Tashalecka-lecka said...

weyh lek ar aku main2 jer dengan kucing aku asal do kau serius :'(