Sunday, May 19, 2013

to Falil, Shyra and Irma :)

Bismillah.


assalaaaaaaaaaamualaikum. panjang gittew. malam ahad. tak hensem lah kalau tidur awal. lately ive been enjoying my work. well. I love my job in every miles. :) 




sembilan hari yang lepas. *okay kira jari sekarang* which is 10th May ada dua benda yang remarkable. sebab dia remarkable lah sangat so kite highlight kan dia dengan warna mewwah. dan lagi satu kite sukewwww shangat kalewr mewwah sebab diew nampak bewwani. 


1 - Hari jadi Hanin Safirah Falil Binti Johari. Puii. panjang gila nama dia. meroyan apa tah daddy Johari bagi nama panjang panjang. anyway. she's my twin. orang cakap kalau jumpa 7 orang kembar kita ajal kita dah dekat. tapi masalahnya dah lebih tujuh aku jumpa. dan dia salah seorang daripadanya. 


cuba teka mana gambar kitewwwww??? lewlz. tak ada makna aku nak kopipes muka dia tapi dia suka tuduh aku macam tu. aku tak kesah pun orang nak tuduh aku tapi part yang orang fitnah aku comel tu sampai sekarang aku tak tau nak terima macam mana. hmm. 



walaupun aku tau dia tak pernah suka aku. tapi aku tetap suka menyemak dengan dia. aku sebenarnya tak suka nak benci orang tapi aku suka buat orang benci aku. banyak lagi gambar aku dengan dia. tapi itu semua tak penting yang penting, 10th May birthday dia dan dia awal 50 hari jer dari aku. dan tentang nama dia yang panjang tu pun aku tak tau kenapa. tapi aku tau kenapa dia paksa aku cerita pasal dia dekat blog aku sempena harijadi dia. 



dalam diam. sayang jugak dia dekat aku. *nangis* So happy birthday Falil Johari. Blog aku tak muat untuk cerita slot kau. cuma muat untuk kutuk kau jer. tapi aku ni baik orang nya tak suka makan daging kawan sendiri. tak sedap pun. So falil, Im sorry for every words yang mungkin aku terkasar dengan kau. dan thank you sebab jadi bendahari studio yang menjaga kebajikan studio kami dengan baik tapi aku cuma tak suka part kau mintak 5 ringgit dari aku bila setiap kali aku lambat datang kelas. Stay gojez falil. sebab kalau kau gojez aku pun gojez. tapi kalau kau comot aku dah tak nak mengaku kau kembar aku. 


2 - With Shyra Bam Bam & Irma Melati.



we went to Jalan Tar sebab aku meroyan nak cari tudung. tapi respon dari one of my bestfriends macam haram pun ada.


shyra : "jum teman tasha keluar sabtu ni."

Thera : "Pergi mana?

Shyra : "Jalan TAR. tasha nak cari tudung"

Thera : "eh. tasha dah pakai tudung ker?"

Shyra : "Eh kau tak tau ker?

Thera : "nak cari tudung ? haha Dah macam mualaf dah dia tu" 

dah macam mualaf? macam haram ayat kau Thera. serius aku tacing. dan lepas kau baca benda ni sila call aku dengan kadar segera. aku tunggu.

tanak tunjuk tudung apa aku beli. memandangkan sekitar sambutan GE-13 di Malaysia baru baru ini. So aku beli 13 helai tudung jer dan bajet below RM100 tercapai. aku ni belanjawan yang bijak kalau korang nak tau lah. Okay riak. LOL. 

 aktiviti wajib dengan aku semua orang mesti makan.  the best part untuk hari tu. sebab kitorang makan 4 kali. Heaven on earth. tapi tengok shyra. dia malas nak beli so dia tibai makanan aku. nasib baik kau comel sikit jer dari aku. 


yang ni Irma. dia ni memang banyak cakap. banyak cakap aku banyak cakap dia lagi. dia tak reti nak diam. dia cuma diam masa dia tidur jer. Serius aku kalau bawak dia keluar. aku malu nak duduk dengan dia. Cakap punya lah kuat . kalau boleh nak satu keel dengar. dan aku pun tak faham macam mana boyfriend dia boleh tahan dengan dia. Kau buta lah Nadzril. 


dan aku pulak akan selalu setia dengan wantan. pergi mana mana aku akan tetap cari the best wantan. tapi the best wantan yang pernah aku makan di Ipoh. serius wantan di Ipoh memang best. kampung cina. no wonder lah makanan cina dekat ipoh semuanya best. 


malaysia sudah semakin panas. rasanya dah tiba masa untuk kita berpindah ke negara yang lebih sejuk. 

makan makan for the second time. aku punya paling sedap. lama gila weolls lepak dekat sini sebab malas nak jalan cuaca panas terik. tapi apa apa pun panas atau hujan. kita seharusnya memandang sesuatu dengan penuh rahmat. ingat negara 4 musim tu best sangat ke? 
muka ghairah tahan lapar irma tak kasi makan dia suruh tangkap gambar dulu. oh. kalau dulu sebelum makan baca doa. tapi zaman sekarang sebelum makan tangkap gambar dulu. duniawi semuanya. lewlz. 
irma suka tangkap gambar tiba tiba. kalau gojez aku tak kesah. dan kalau dia nak cakap aku makan selekeh. aku rasa selekeh dia lagi. 
kau perempuan paling selekeh irma. sekian. 
Shyra jugak yang gojez dan polite.

makan makan for the third time.

yang penting. we had so much fun selepas beberapa lama taak jumpa. lepas rindu. ;') 


tapi tak habis dekat sini bila kitorang makan for the fourth time. tutti fruti again. me love it so much. tapi aku sorang jer yang makan. lain. semua dah full. irma tak henti henti nak main camera. dan aku paling benci orang nak ganggu aku makan.

5 comments:

Ahmad syafiq said...

TASHA GEMUKKKK wekkkk *tetiba*

boobuu said...

NAMA AKU HANIN SEBAB AKU LAHIR HARI ISNIN . NAMA AKU FALIL SEBAB MOYANG AKU DULU NAMANYA PALIL . NAMA AKU SAFIRAH SEBAB UNTUK JADIKAN PENYEDAP SEGALA NAMA . K K . BOI :3

Natasha Nazan said...
This comment has been removed by the author.
Natasha Nazan said...

mengikut kamus Cina. 'Sha' bermaksud Darling or Cute. So lepas ni jangan panggil aku tacha / tasah / etc etc. panggil aku SHA. sekian.

Natasha Nazan said...

*middlefinger* t(-_-t)t(-_-t)t(-_-t)t(-_-t)