Monday, July 15, 2013

reaching ramadhan

Bismillah.




i guess belum terlambat walaupun sebenarnya agak mengecewakan untuk aku ucapkan happy ramadhan kareem to all Muslims in the entire human place. semoga kita semua dipanjangkan umur untuk terus beribadah bagi memberatkan timbangan pahala. ameen. 


tapi rasanya lebih mengecewakan bila ada jugak orang yang wish birthday aku seminggu lambat. hmm.
dah lah lambat. lepas tu fitnah pulak aku ada hutang dengan dia. 
nasib baik lah aku ni anak Tan Sri.


Abah Nazan cakap, "kalau Nadira puasa penuh tahun ni abah bagi hadiah"
memang. memang aku boleh puasa penuh pun. lupa pulak. aku kan lelaki. hmm. 



cakap tentang ramadhan. when i was thirteen, itulah kali pertama aku mula berpuasa. 



itu lah puasa pertama aku. walaupun lambat. dan selalu kena marah dengan mama Suria sebab curi makan dalam kereta. ditambah pula dengan macam macam perasaan bila berhadapan dengan kawan kawan yang serius puasa dan aku pulak bajet bajet lapar konon puasa. tapi tentang puasa, ianya bukan sekadar issue lapar atau dahaga. it is something that much way better. much better than we could ever know. God knows well for us rite? :)  


TWENTYTACHA PART TWO TWO TWO TWOOOOOO


dan yang kedua. masih belum terlambat untuk ucapkan thank you untuk mereka yang sama sama ada dengan saya di studio dan di hati. 

secara ringkas. 30th june lepas was my birthdayyy-ey-ey-eyy. eh korang yang belum wish taknak wish ker? cepat lah wish. LOL. okay tak lawak pun. anyway aku feeling eksaited dengan angka dua puluh. tahun ke 20. aku sendiri saksikan perubahan diri sendiri yang tidak dirancang. jadi aku rasa ini amat bermakna. its magical. dan aku sorang jer yang faham. ok. lupakan. 

we went to Grafa Cafe to celebrate my birthday. basically. bukan lah birthday aku sorang. actually. birthday Natasha Nazan dan Diyana Azhari :* 

caption : gambar ni tipu. kami tak pakai foundation pun masa ni.

dia awal sekentut jer dari aku. 29th june. and aku 30th of june. so memang setiap tahun dekat UITM kitorang akan celebrate sama sama. dari part one kitorang celebrate sama. tapi aku jer yang tak hapdet. orang sibuk lah katakan. lewlz. 


to Nana :  if you're reading. ini kali ketiga kita sambut birthday sama sama raite nana :) 
dan ini mungkin kali terakhir. hmm. yes people. i love her more than she could ever know. 
ada rezeki. kita sambut dekat uk pulak yer sayang :* 
(wink wink)


we took an hour to choose what we really want. too many deelish food. its hard for us to decide.

laughing so damn hard. 
dah lama tak mengumpat dengan diorang. ghinduuuu. 

secara ringkas. supaya aku dan nana tidak bergaduh. maka, kami akan selalu dapat
 hadiah yang sama. 
warna yang sama.
 jenis yang sama. 
saiz yang sama. 
jenama yang sama.
 tapi kali ni macam lain sikit.
lagi lagi bila farin tweet.


aku meroyan nak tahu hadiah aku seminggu awal. tak sabar nauuuu. ada yang kata aku dapat kotex. nana dapat intimate. apa pun andaian mereka. biru bukan lah warna kegemaran aku. pink mungkin. tapi kuning lah yang paling aku suka. 

aku suka. serius aku suka. Thanks FARIEN :) a custom-made bracelet. for us. mine is tiffany blueactually. and nana got the pink one. it is much much lovely sebab dekat bracelet ni ada    all the things yang aku suka. it really represents me. :)  

  • ada butterfly so it will inspire me to fly higher.
  •  ada flower yang boleh selalu buat aku rasa dazzling dan berbunga setiap hari.
  • ada ribbon. yang macam melambangkan breast cancer tapi bagi aku its a symbol for unite. 
  • ada key. which means a pass to access all doors dan juga symbolized 'Miftahul Jannah' which means kunci syurga.
  • ada alphabet N. which means Natasha Nazan :) :) :)
  • juga ada BIGBEN! wow. its amazing. betul betul buat aku ghairah untuk berhijrah ke westminster secepat yang mungkin. 
  • dan yang paling penting. ada CROWN. chuolls lupa ker iolls ni kan pwincess? lewlz.

FYI. setiap hari aku ke kelas pakai beg freegift. beg honda. kadang kadang aku pakai beg telekom. sengkek jer aku pergi kelas. walau pun ex boyfriend aku putus kan aku sebab aku pakai beg honda. kesah pulak. LOL. yang penting beg tu besar. muat untuk sumbat anak kucing. dan aku selesa.  dan mungkin sebab tu jugak Nizam hadiahkan aku beg ni. 

mine yang cheetah tu. nampak wild gittew. ngancam. tapi tapi tapi. aku suka yang tribal! katanya tak sesuai dengan aku. Ye lah. tak sesuai. bak kata orang aku ni muka penari tiang. hmm. sampai hati. 

nana yang tribal. dan pink. sebab dia kan suka terkinja kinja. feeling pelangi. macam blog dia. nah link. 

abah Nazan dengan mama Suria bagi apa? Yillek. tak bagi apa pun. yang penting. diorang sedekahkan al fatihah untuk aku setiap hari. itu pun dah cukup.

BEFORE that. aku nak minta maaf sebab aku tahu aku tak patut letak gambar makanan diwaktu bulan puasa. too poor you cant lick the screen. anyway. enjoy gaizzzzz :P



 tempting gilaa manggo and strawberry yogurt dia. ngancamzz. 
this is mine. semua orang jelez ada sawi dalam glass jar aku. diorang ada straw jer. lewlz.
ada sawi okay dalam glass jar aku. kemmain. tapi air ni rasa macam ambi pure. mabuk iolls minum.  


datang jauh jauh order nasi goreng. comel jer Alya ni. :D

ini Borhan. dia suka mengaku dia diva.

susah lah kalau pondan bersatu mula gossip. takboleh kacau.



meet Alya. the one yang mintak patung zombie plant dengan aku. tak malu. nasib baik aku ni anak Tan Sri. dapat lah bagi. 
tak henti okay tangan dia menggedik. aku siap tukar seat pun cerita dia tak pernah habis. 



nextproject. diorang nak karaoke. hmm. aku tak minat puns benda alah ni. atas dasar majority. aku follow jewwwwr. tapi last last aku dengan nana jugak yang conquer mic.  


 we spent 400$ untuk bilik paling besar which can load 40pax. very the homey okay. selesa sangat. 



kau tengok dia ni. kemmain kau. beyonce lah konon.


anyway. thank you again to my studiomates. since this has been the first time in a long while that we've spent an entire day together. and its really, really nice. yes. gue kangen banget sama kalian.  gittewww. :')

and ramadhan kareem to errbodyyyyy <3

(tajuk jer lebih pasal ramadhan. tapi inti cerita lain. hmm.) 

10 comments:

Anonymous said...

im touched and aku bukan pelacur.. lols

Fasy Shane said...

your pics are super duper awesome... nice!!!

btw happy birthday from someone x kenal pun... Hahaha. *feel macam kenal*

nice writing :)

Ikin Jaldin said...

sawi dlm gelas tasha -.-'' demm aku tak kan minum. even mahal mana pun.

D-SIM said...

selamat hari jadi

Natasha Nazan said...

aku tak pernah cakap kau pelacur safarin saedon. hmm.

Natasha Nazan said...

haha. ini dah kali kedua kau wish. anyway, takper. aku suka orang yang bajet bajet kenal aku ni. hahaha. poyo jer ayat. okay thank you bro :)

Natasha Nazan said...

sebab benda ni tak mahal lah aku minum. deyyy. ayat serupa Kelly Ng.

Natasha Nazan said...

lambat! tacing i. lulz. anyway thank you bro :)

Anonymous said...

uweeeek

Natasha Nazan said...

hoiiiii. apahaaaaaalllll. -_-