Wednesday, June 6, 2012

I choose to love you in silent


Bismillah...


not much for me to say.
since 1 JUNE semua nya lancar. 
tiba tiba malam ni aku macam lonely gila.
kawan2 semua desak aku cari boyf tengok aku sekarang berubah gila.
jarang sangat dengar aku keluar sorang2mesti ada orang teman.
tapi sekarang semua nya berubah.

dah tiba masa untuk aku jadi independent.
truly woman. 
truly matured.
truly strong.

I must be strong. 

I do not own a little fragile heart.
anymore :')




she said "macam tak percaya" yeah actually aku pun tak percaya dengan keadaan aku sekarang :')



tapi aku bukan macam dulu nak tukar tukar boyf lagi. 
aku rasa aku dah immune lah takder boyfriend. 
haha. 
takder lah immune cuma rasanya kalau nak sedap sikit ayat dia lebih kurangmacam I put my pride higher lah gitteww. 




ni sekor lagi. 





sampai aku terpaksa tweet macam ni agar diorang faham.






 dah tiba masa untuk aku jadi matang. 
dan fikir kan sesuatu yang lebih bermakna 
untuk masa depan aku, 
parents aku, family aku. kawan2, 
dan yang ada sekeliling. 




Target aku kalau aku boleh aku nak kongsi rezeki 
yang aku ada dengan satu dunia. 
Nampak macam besar sangat target aku kan. 
tapi buat masa ni 
aku taknak explain apa maksud kongsi rezeki 
mengikut perspective aku. biar jadi urusan aku dengan Dia.



theera kata aku dah macam lone ranger dah sekarang. 
Agak lah. tapi aku boleh survive lah. 
cuma yeahh. bukan taknak boyfriend.
Cuma Aku tak boleh lupa this someone.
Padahal dia tak pernah tau yang aku suka dia heww heww. 
borak pun tak. cuma dalam diam...
aku nak sangat bercakap dengan dia...




and dia takkan pernah tau ada orang suka dia. 
mintak ditenangkan hati kalau dijadikan cerita 
suatu hari aku jumpa dia. 




yangpenting, aku kena pikir masa depan aku dulu.
dan berusaha dekatkan diri dengan Islam.
and capai target aku semua ni aku buat untuk family aku
 dan bakal keturunan aku.




tapi berapa lama aku kena diamkan perasaan ni?
maybe sampai bila2 sebab aku rasa aku 
tau yang dia suka orang lain :') 




dia tak tau ker Natasha Nazan ni actually fall dengan dia. 
haha :'D nevermind aku cari orang lain lah haha.
lantak korang lah nak cakap aku ni cam tak malu ker apa
memang lah aku jenis takmalu nak confess
tapi yang ni lain lah. aku tak berani.
maybe cuz, I can feel the rejection :) 


kemon laaa. haha. dah ar aku sebenarnya malas do nak pikir pasal jantan. wat semak jer kadang kadang. apa yang penting...


One Fine Day...aku harap aku akan keluar dari sini dan pergi sejauh yang mungkin. 
dan mungkin takkan balik lagi.


sebab aku tak kuat untuk ulang tayang semua yang menyakitkan hati kat sini...





satu jer aku ingat. 
everytime aku rasa aku keseorangan,
Allah itu lebih dari cukup. 




aku rasa cam nak nangis.kbye. ='(



6 comments:

Anonymous said...

insyallah..you're in the right track.. hasbunallah wa ni'mal wakil... "Allah is enough for me"... :)

Allah cemburu melihat hambanya mendambakan kasih sayang manusia sedangkan dia lah pencipta kasih sayang.. bunyi macam jiwang ..haha...tapi so true....

listen to ur heart and ask for guidance.. Insyallah you'll get whats best for you...even though sometimes it doesnt seemed like it..but he knows whats best for you :)

Tashalecka-lecka said...

Anon. to be honest, I cried when I read your comment. So simple tapi dalam sangat maksud tu. thanks for supporting and thanks buat I rasa better. I love this part when Allah cemburu bila kita dambakan kasih sayang manusia. Seriously Thank You so much :) :) :)

Anonymous said...

Memang lumrah Manusia untuk merasakan cinta, Tetapi dengan iman yang kuat, Ilmu tentang Islam yang cukup dan kesabaran yang menggunung, Allah akan balas lumrah cinta itu dengan seseorang yang sempurna untuk kau.

Anonymous said...

Memang lumrah Manusia untuk merasakan cinta, Tetapi dengan iman yang kuat, Ilmu tentang Islam yang cukup dan kesabaran yang menggunung, Allah akan balas lumrah cinta itu dengan seseorang yang sempurna untuk kau.

Tashalecka-lecka said...

dear anon, I dont wait for love. cuz love can wait right :) guys thanks for everything. all of your comments really open my eyes. Yes aku jahil sangat dulu. to be someone better in His eyes. I will. :')

Anonymous said...

i'm the first anon..(no offence second anon)..4 the record i didnt post my comments without any basis...we went to the same school a couple of years ago...we never talked i think...but as a fellow muslim brother (kantoi ler laki)haha.. i would like to help u in any way i can even if its just posting a comment... you dont need to know my identity..im not being creepy...just nak jage niat dan hati....i'm not a stalker dont get me wrong..haha..i know what it feels like to leave someone...u fell lonely..well thats because our heart is so used t be filled with artificial love that we forget what divine love feels like... ;O


everything happen for a reason...even me... writing this post ..is planned by Allah, and i promised as i Allah promised in the quran

"layukalifullahu nafsan illa wusa'ha"

the meaning in simple english

"i dont test you with something that is impossible for you to handle"

(imagine will smith saying this; for motivational purposes...haha)

so you see.. all this time Allah is talking to you..the sadness that you felt he is hoping for you to turn to him 4 help :)...trust me.. when you truly know Allah..you will find that he says the most romantic things..(i called the quran as love letters from above hehe..).haha

here's my fav... surah al-fajr the 4 last verses...read it up :)..sorry for the long post..please dont be mad for not revealing myself.. assalam..