Thursday, October 24, 2013

Barbiemate

Bismillah

supposely pagi ni hari untuk workout. 
supposely hari ni pagi yang produktif. 

so what happen to the productive morning? 
so what happen to your morning gymlady?




hmm. sepatutnya kan harini dah out for jogging dengan Shyra and Muzz. Hujan pagi tadi aku boleh maaf lagi. tapi soal Muzz tidur balik lepas subuh itu yang aku tak boleh maaf tu.  


sabar tasha have to always sabar. duhh. 



******




its been a week. 
a week far from her.

i never thought i would miss her like how i feel right now. 
never. 

atau...aku cukup rasa keseorangan malam ni in case charger aku rosak so no one to talk with? hmm. puas tenangkan hati sendiri yang sikit sikit memberontak. bila busykan diri. terlalu busy pun tak boleh aku rasa. 

dah penat aku luahkan semua perasaan aku dekat semua lukisan aku. dan dah lama aku tak post lukisan aku. aku suka membaca. tapi aku tak suka dibaca. dan yang pasti ini bukan tentang buku. 

tapi sebenarnya topik harini tentang dia. yes. Hanis Khalil. My pretty bestfriend yang super duper lama stick dengan aku through thick and thin.


sepuluh tahun bukan satu angka yang sekejap bagi dua orang perempuan untuk kekal together tanpa satu pertelingkahan.  

soalan pertama dia tanya aku bila aku sampai dekat rumah dia : 


"Tasha , kau simpan lagi ker barbie kau?"

sigh. macam tak ada soalan lain. well. dia ni lah barbiemate aku dari kecik. sebab aku tak ada kawan lain yang minat barbie macam aku dengan dia. no wonder lah ada few friends yang pernah menyampah dengan kitorang sebab dia rasa macam semak bila tengok kitorangbawak barbie doll dekat sekolah. 

aku kesah apa. 

i still remember the last time i saw her when i was sixteen. and after that, kitorang dah tak jumpa lagi lepas masing masing buat haluan masing masing. And. Thank God, aku dapat jumpa dia dua hari sebelum dia balik Egypt. 

after four years tak jumpa haruslah aku awkward. awkward sangat and i don't know how to start. So we talked about how's life and blah blah blah. She's doing fine there. and im doing fine here. we both good. 

She said I have changed a lot. Im glad to hear that :') 

so what she did? after that dia hadiahkan aku tudung. 

and i was like okay, youre not the first person yang hadiahkan aku tudung but im glad for all peoples around me yang hadiahkan aku tudung. lebih kurang tujuh, lapan orang tak silap aku yang hadiahkan aku tudung. I really appreciate it. 


paling sadis bila one of my best friends sendiri tak ambil tahu tentang aku. tapi boleh maaf lagi sebab aku tahu dia sibuk dengan awek dia. lulz. 



aku tahu huiyoo huiyoo dia bawak maksud lain. t(-_____-t)
 Amir Ishak is one of kawan MRSM aku yang memang dari awal masuk sampai sekarang tak putus contact dengan aku. but, he knows me well. more than other guys do. dia tahu buruk baik aku macam mana dari dulu. 




and a fridge magnet untuk mama Suria. 

dia ingat lagi dekat mama Suria. and so do I. aku suka mak dia. serious mak dia lovely gila. bila tengok mak dia aku rasa macam aku tengok mama Suria. 

and apa lagi bila jumpa kawan lama ofkoz lah kita nak throwback and flashback segala memories.  

so I asked her : Hanis, kau tak ada ker gambar gambar kita yang lama lama? 
Hanis : Ada. dalam album. jap aku check. 


sebenarnya kalau ikut hati aku taknak pun cerita atau post dekat sini gambar gambar masa sekolah rendah. sumpah selekeh. memang aib sangat.

oh cemerlang sangat. dan memang aib sangat. 

 kalau korang pandai cuba teka mana aku.  

AIPPP. JANGAN GELAK. hmm. 

tahu tak sebenarnya berjuta juta keberanian cuba aku kumpulkan untuk aku post gambar ni. since i cant believe i was that nigga. dan paling parah bila aku berbaju serba merah. masalahnya sekarang aku sorang jer yang warna merah. lain steady jer pakai tudung simple putih plain, itu yang aku wonder sekarang kenapa aku nak kena over macam ni?? hmm. disaster sangat.  

bila aku tunjuk gambar ni dekat abah Nazan.

tasha : "abah tengok ni gambar *Ya masa kecik kecik tak lawa langsung kan!"

abah Nazan: (Abah Nazan gelak dulu dalam lima minit) eh Ya ker ni? uuuiisshhh. 'striking'nya. dalam gambar ni abah nampak Ya dulu. Ni mesti mama yang pakaikan baju untuk Ya ni. 

tasha : "tu lah Ya pun rasa mama yang pakaikan. sebab kenapa Ya sorang jer merah! malunya! "


dalam keadaan acah acah marah, aku pertikaikan kenapa aku sorang yang serba serbi merah. 

Hanis cakap : Kau kan Diva. dari dulu lagi kau suka ambil perhatian orang. 
tengok ni harini pun kau pakai baju warna merah. 

seriously. statement hanis sikitpun tak kelakar. and still i cant i believe I was that nigga.  

exactly. dari dulu sampai sekarang aku memang suka sangat dengan warna merah. taktau apa masalah aku. kadang kadang rasa macam Juhi Chawla pun ada. hmm.

nevermind. forget it. 

but the most important is bila dapat jumpa my barbiemate and Oh aku bersyukur sangat dengan Tuhan sebab bagi chance untuk aku jumpa dia. 


yes babuji. study rajin rajin and never stop learning.  ill always miss you and thank you sebab selalu permudahkan urusan kita I mean even kau jauh sekalipun, i can see your effort untuk pastikan kita dekat. I like that part. How you could spend your time and everything seems so close. I wish the best for you my dear and last but not least. Be my dentist :*


and oh yes talk about pagi tadi. dan seharusnya cerita pagi tadi belum habis. aku harap Jiran aku baca part ni. semoga dia rasa bersalah dengan aku. LOL




subuh tadi Muzz yang excited cakap okay tunggu hujan berhenti nanti kita jog. aku tunggu punya tunggu. dia sedap sedap jer tidur balik. hmm. 


tak pasal pasal shyra yang kena marah dengan aku. kesian shyra. atototo. cowiieeee :3 


lagi tak best bila nak breakfast sorang sorang. boring. memandangkan abah Nazan dengan Mama Suria sibuk dengan kerja diorang. so tak berani nak kacau. 
muka serius jer semua. hmm. tak tau nak kawan dengan siapa. masuk bilik. 

nak melukis. atas meja tapi meja bersepah. hmm. kemas? malas.


since meja bersepah. nasib baik ada katil. dan sebab tak ada orang nak tolong tangkap gambar aku tengah melukis. jadi aku tangkap lah sendiri. selfiesangat. dan tolong jangan benci aku please. actually aku nak lukis mata sendiri tapi tak jadi. hmm. 




bukak insta nampak drama. hmm. 
Ouhh. padan muka Muzz. Shyra dah tacing dengan dia. 
so moral of the story, janji jangan dicapati. :3


and oh yes thank you to Dara.com sebab aware dengan kewujudan blog saya.
I already knew about this a month ago bila Team Dara.com contact through facebook mintak personal detail, gambar, blah blah blah. this is Dara Magazine November Issue and issue bulan ini ialah berkaitan dengan Blog and Blogger. 

8 comments:

Fasy Shane said...

Ada chance nak jadi blogger femes ni...

Natasha Nazan said...

ouh. too far for it lah fasy shane.

budoxe lee said...

wah stle nya skecth tu, budoxe follow sini #93

~lee on the blog~

Natasha Nazan said...

oouh thanks. And you too. Comic penuh :)

Syazwani Mazlan said...

dtg sebab tahu blog u masuk majalah Dara... Salam kenal ;)

Natasha Nazan said...

To Syazwani Mazlan, ouh haha. Okay thank you for visiting here babe, Assalamualaikum :)

Adora Kamalia said...

Salam, hai! Nak tanyaaaa, awak sketch muka tu ada reference ke?

Natasha Nazan said...

Salam. Hai. yup. mesti lah ada reference :) nak pulak saya masih dalam proses belajar. lagi lagi when it comes to portrait. all the guidelines on how to draw faces, eyes, mouth etc etc.