Sunday, November 3, 2013

Diwali Light

Bismillah


Happy Deepaaaaavali to all my Hindu Friends :D 
xoxo : Tasha

sebenarnya aku lupa hari ni Hari Deepavali. Lupa sangat sangat. Sebab aku terlalu sibuk dengan persediaan Part six akan datang. STRESSWEYH. For sudden I got a text from one of my Hindu friends, Jeganraj. he invited me to his Diwali Openhouse. OKAY. when it comes tentang MAKAN. aiikenotseyynooo. 

nak pergi sorang. malu. so I sent an invitation text to my friend. 
kononnya nak suruh teman lah. KONONNYA.  


aku rasa dah tolong jemput tu pun kira baik
malas borak dengan kau sampai aku kahwin. 

 So for this Deepavali, I choose to be in GOLD. habis glamour letteww. wkwkwk. 
 Ada yang  panggil kurta, kurtu, kurti. Well Im not sure mana satu yang betul.
And actually I get confused  bila sampai issued tudung.Taktau nak pakai mana satu.  hmm.  
 
 I bought this Kurti just for RM60. sangat berbaloi. Dari segi fabric, and those all batu batu labuci, sulam sulaman. NAILED! seriously aku lebih prefer untuk suggest anda pakai Kurti daripada baju Muslimah yang sedia ada mahal dan hangat pada masa sekarang. Definitely dia memang menutup aurat even saya pun masih dalam usaha untuk menutup aurat dengan sempurna. Cuma issue sekarang ialah baju muslimah sangat mahal. 
sebab tu saya tak pernah ada satu pun. \(-______-)/ 

iSad. 

sometimes, I dont understand apabila business online boutique mengenakan bayaran yang mahal untuk sehelai baju sehingga mencecah ratusan ringgit. baju biasa jer pun. okay. Might be akan ada yang cakap

"tengok material dia laaah. kau tak faham."

"ekeleeeyh. seratus lima puluh ringgit jer pun. mahal apa nya?" 

"ini zaman minyak gula susu naik. sebab tu mahal"

Bagi aku apa apa yang cecah angka ratus ialah mahal. I know it's all about business. Dan saya juga datang dari keluarga bisnes. STILL The issued is, mungkin kita mampu. tapi belum tentu orang lain semampu kita. dan kalau kita benar benar ingin melihat muslimah tutup aurat. janganlah jual mahal mahal sehingga diluar kemampuan seseorang. Mahal sehingga orang tak mampu untuk tutup aurat. 
kan susah. 

apa apa pun sebagai pengguna yang bijak pandai pandai lah kita menilai.

 Cotton Jeel Kurti / Handmade Satin Shawl by Shyra Sahar 

 Mom's Gold Clutch Purse / Kenneth Cole New York - Rose Gold Watch Siri 
saya dah lebih dari sedia untuk jadi Juhi Chawla hari ini. Bukan Jiana Jen. Bukan Beyonce 

 Bila aku mintak abah Nazan hantar aku pergi rumah Jegan. 
Abah Nazan sebenarnya terkejut tengok aku pakai Kurti. Dia gelak. -____-"



Abah Nazan : Vaaaannakem!

Tasha : Vanakem abah...

Abah Nazan : Deepavali lah ni? 

Tasha : Yerlah. Deepavali lah. 

Abah Nazan : Okay jom.  

sampai jer dekat rumah Jegan. aku macam tiba tiba jadi malu. pahal seyh tasha nak malu malu. So aku cool kan diri aku jumpa family Jegan and wishing them Happy Diwali. 

(by the way. mummy jegan cakap sari saya cantik. Pfft. 
okay. tolong jangan benci saya.)

Jegan tanya "nak makan maruku?" 
"GILA KAU TAK MAKAN MARUKU. MESTILAH NAK." 
aku kipas susah mati maruku dan vagey dan mamak punya dishes. 


Yang ni. Maruku jenis apa entah. tapi ini nama dia 'Murka'. hamboi. derhakanya nama. aku tak pasti aku eja betul ker tak tapi sebutan dia macam tu lah. 


yang ni pulak 'Acemurka'  aceyceyceyyy. lain sikit lah. aku macam nak gelak masa Jegan ajar aku sebut maruku dalam bahasa India. Tapi aku kontrol. kalau dengan aku semua maruku tu maruku lah nama dia. 

takper. nanti aku nak ajar Jegan cakap bahasa Kelantan pulak. 
baru berbelit halkum kau.

 acemurka ni nampak macam straight dalam balang. bila ambik bulat pulak.
 Sajer jer nak mainkan perasaan ai kan. (statement takder motif)
 Tasha : IRMAAA. cepat lah Irma ambik gambaaaar.
Irma : Malu lah gila. 

benda macam tu pun nak malu. hmm.

Ouh aku teringat soalan Irma masa aku ajak dia ikut aku. 
Irma tanya. "tasha, nak pakai baju apa ni?"
"aku pakai saree. taktau lah kau" 
"aku tak ada saree lah"
"tak ada pun tak apa. yang penting kau nampak meriah."

she did. #tudungpelangi 


 Ini lah Jeganraj. atau nama facebook dia Jeganraj Cool. Cool lah sangat. hahahah. okay sorry. aku bukan bahan kau. tapi serius mak kau masak sedap.

 Zoom in sikit Jeganraj.
(saya bukan korek hidung. harap maklum.)
hensem dia sekarang. dulu masa zaman myspace dulu bodo bodo jer semua. selepas aku pindah sekolah. Semua dah lain.  

Dah pandai bergaya.
dah pandai bawak diri. 
dah matang. 
dah pandai bercinta.
 Okay  part dia dah ada awek itu yang paling aku shocked. Siap dah pandai bagi advice dan segala tips cinta kat aku. Puii. ingat aku desperate sangat ker.



dia kata dia happy sangat sangat dengan girlfriend dia sekarang. Amazing five months gittew. Yeah Im happy for You Jegan. Akhirnyaaa. :D 
nama Girlfriend dia Vitni. Tak silap aku lah. 
So aku pun bukak facebook nak tengok lah girlfriend dia siapa. 
aku tak jumpa Vitni. Tapi aku cuma jumpa gambar ni. 

Awwww. Baby Jegan you're so cute. such a cute ass weyhh. haha. serius comel. 
kali ni aku tak tipu.  gewwammzz aiii :*


okay sambung topic makan tadi. banyak sangat iklan lalu. kacau betul. 

 mummy Jegan masak Briyani lauk chicken and mutton. serius sedap. aku tak tipu. aku tambah dua kali kot.   

Sebelum makan. Jegan tanya. 
Jegan : "Using fork and spoon or by hand?"

Tasha + Irma : Hmmm.. (thinking)
Jegan : Pakai tangan lah. kalau nak makan pakai tangan baru lah feel.

aku setuju bab ni. puas dia lain macam kalau makan pakai tangan. tapi tak cukup feel  sebab ...

Tasha : Jegan. kenapa kau tak hidang nasi aku atas daun pisang???
Jegan : No leaf lah. sorry tasha.
Tasha : Ouh okay. tak per. tapi aku teringin nak makan atas daun pisang.
(membebel sambil gaul nasi ala ala filem tamil.) 


tak hindustan lah tak ada papadom. 


 Irma sebelum sampai dia sibuk cakap dia segan segan segan. 
tapi aku tengok dia yang paling banyak cakap dengan Jegan. 


Jegan suruh aku makan manisan. Dia suruh aku jer masalahnya. dia tak suruh Irma pulak. aku pun makan lah walaupun aku tak suka dengan benda manis manis. 

 sebenarnya manisan ni bentuk dia bulat. sampai kat tangan aku terus pecah. 
macam tanak bagi makan jer. Hmmm. 

after two hours beraya dengan Jegan and Family...its time to call someone to fetch us. lame so lame. saya belum dapat greenlight untuk bawak kereta. :'( 
I cant wait to reach 21. dreamcar dreamcar dreamcar.
okay thank You Irma sebab temankan aii hari ni. 
 Hapy Deepavali to Jegan and family . from us <3

actually. aku tanak pun masukkan gambar aku dengan Irma ni. sebab ada gambar bertiga dengan jegan yang lagi best dari yang ni. Oh jujurnya saya. 
Somehow. Gambar semua dengan Jeganraj. and dia belum dropbox aku lagi.
  still waiting for it...

Anyway, Happy Diwali / deepavali / light stuff on fire day to all hindus or other people who celebrate it for any reason. :* :* :* 

this is why my Deepavali not a failed one (Y)



ouh besides, feel free to visit her blog and follow her.. Ini blog kedua beliau. and Im very happy Im not alone anymore. 

2 comments:

Busyra Bt Takiyudin said...

riangnya tasha. btw cantik bju tu wei.

Natasha Nazan said...

hahaha. Riang sangat. meghelipp. haha, hang ni dah lama tak cakap dengan aku. tak rindu ker? LOL