Tuesday, January 1, 2013

1 of 366 pages

Bismillah.




Yes tak akan ada topic lain selain Tahun Baru. Tradisi. semua sama. dan aku dah lama rancang untuk bongkarkan rahsia pada hari ini. Rahsia lah sangat. LOL.  aku harap you guys rajin untuk baca. tak kira! aku paksa korang baca jugak!  


I would like to say thank you untuk setiap orang yang ada sekeliling aku. tak kesah kedatangan korang menyemakkan aku sekalipun. thank you sebab sudi datang sebab aku percaya there is a purpose for every person we met. So untuk tahun 2012 apa yang aku dapat conclude kan ialah Tahun Heartbroken. 5kali dalam setahun. benda yang sama jadi. cuma yang beza. 5 guys with one same issues. complete. boleh lah jadi one direction. semua sama. 






"boys come and go like season" - Fergie

Dah macam kurang kasih sayang jer aku ni. LOL. no wonder lah abah Nazan and mama Suria suruh kahwin umur 30 so i can enjoy my little life. Yes. enjoy. dan aku tau, since relationship aku dengan Hadi, mama Suria and abah Nazan sangat sangat jaga tentang aku. both of them tahu how much aku sayangkan Hadi. hubungan tiga tahun tak menjadi apa apa. yang ada, cuma aku makin teruk. dan aku tau mama Suria tak pernah tenang dengan aku. Selalu lupa untuk jaga hati mama. Abah pulak. Tak suka marah aku lebih lebih. dia kata biar aku rasa sendiri dan menyesal sendiri. yes I did.


2012 thought me to appreciate mama Suria and abah Nazan. and seluruh keluarga aku. bukan tak cukup kasih sayang tapi sebab aku yang tak matang dan sibuk memberontak. ilmu agama pun tipis. admit. when i was 16, bila aku masuk MRSM, baru aku tahu tentang jenis jenis solat sunat, first time aku solat subuh jemaah, first time aku tau ada doa mathurat which i never known the purpose of it before. lameass.





Buddyz <3


1. Talk about buddyz. yeah. glad to have them. tak termampu aku nak mensi nama semua. cuma tentang 2012. Aku akan selalu ingat Izmer Naim. yes. sekolah tak sama. jarang jumpa. tapi kenapa aku appreciate dia sangat sebab ada benda yang dia tolong aku. something huge for me. dan aku akan ingat sampai mati. sebab dia, since that day hidup aku berubah serta merta. tak selalu lepak. tapi pernah. cuma kitorang tak pernah ada gambar sama. padahal dia photographer. masalahnya aku comel kot! okay nak muntah.





2. Syahril Aminullah. asal aku cakap pasal dia? sebab aku dengan dia memang tak ngam. selalu gaduh. dia anjing. aku kucing. haha. gaduh bukan yang biasa. mencarut dia. buat aku panas. paling tak boleh lupa dia cakap aku anak haram. yelah. ayat aku maki dia pun macam haram masa tu. aku pun balas pancut pancut dekat dia. sebab aku taknak kalah!  tapi tu masa part two. dua sem lepas. tak matang. tu jer aku boleh cakap. tapi dalam benci benci aku tau dia sayang aku jugak kan syahril kan :) *wink wink* 



tolong Klik gambar atas ni please!! :P





3. Nur Diyana Azahari. Yeah dia ni someone yang kuat semangat. and bagi aku dia sangat Naiveeeee. lemah lembut. and funny. aku suka bila duduk dengan dia. tapi one thing aku tak suka bila dia marah. serious aku takut. one thing aku teringat bila dulu aku pernah cium gambar boyfriend dia dekat screen handphone, Weyhhh aku gurau gurau jer kot. and dia marah gila nak dying dengan aku. serius Insaf. birthday kitorang hampir sama. dia 29 June. 

dan aku punya 30 June. sajer jer citer. 






klik gambar atas untuk lebih detail :3





4. Ahmad Syafiq Bin Unzir. okay dia ni funny. senang citer semua kawan2 aku mesti stok funny bunny gitteww. aku kenal dia dari zaman myspace. LOL. masa tu entah macam mana ada orang kenalkan kitorang. okay at first kawan2 macam biasa sampai sekarang kawan myspace paling lama, goes to him lah. imagine, kawan dari form four tapi first time jumpa masa tahun lepas. which aku dah pun 19 tahun. itu pun sebab dia janji nak belanja aku tengok wayang tapi at last aku jugak yang bayar. hmm. dia ni pemalu orangnya. tapi, thanks apik untuk everything. siap blog pasal aku on my birthday, gegel cuker cangat :* haha. 

sayang sangat sebab dia dah delete blog dia. 
kalau tak aku dah suruh korang klik link atas :D





so roughly yang dapat aku conclude kan dari penilaian orang. syahril cakap aku keras kepala. nana kata aku brutal -_______- K.  syafiq kata aku kawan mencarut dia.  so positive ker negative sebenarnya? okay aku tau kadang2 cara percakapan aku tak semua boleh terima. dan thanks for those yang sudi tahan dengan perangai aku. paling appreciate haruslah untuk my bebbigewl. 


 Shyra Sahar and Thera Zubir. 



I hate this photo actually. selebet sangat. anyway, from left yang buat peace tu Iffah. She's my roomate and bestfriend sangat. its weird how i met her. sebab dia sangat pendiam. dan aku talk too much. tapi kitorang boleh blend with each other dan dia actually much much cray. more than my cray friends. 






next to me, farah Hanisah. she's a lovely person. dan suka sangat senyum. and tak mudah marah. dia manja. even aku sendiri boleh jatuh cinta dengan dia. manja sangat. she's in Indonesia doing her medic course. iffah too. tapi kat Egypt. Dentist. anyway. be my doctor okay sayang :)






 last but not least. the gorgeous one, Adriana. She's in MSU. Hot chick gila dia ni. she's strong inside and outside. and much weird jugak bila dulu tak suka dengan dia. haha. still remember the first conversation between us bila dia tegur aku dia cakap..

"Eh you KL ek? You budak freehair kan?" 
"Yes I am. why?"
"Eh sama lah, i pun freehair. I budak Damansara"






oh my God. How lame perbualan kitorang. -____-" since that day. kitorang start rapat. haha. but kawan bukan sebab sama sama freehair. its not the real purpose. I do understand her while no one get her thoughts.  And this raya cina Adriana dah paksa aku untuk jumpa dia. SO will meet her this chinese new year. miss you baby :* 










actually there's such more things yang lebih penting aku nak cerita. but i couldnt. let it be in my hearts till the right times, ill story. 











conclusion 2012 tak lah best mana. tapi sebab tahun ni banyak drama dari awal january sampai hujung disember. some people ada cara tersendiri sambut new year. sebagai permulaan. one wish. I wish. fireworks. its all i wanted on this special day. 










Lupakan rasa mahu disanjung.


Fireworks is very abstract. semua orang suka fireworks. secara umum. cantik. kalau aku kata aku nak jadi macam fireworks. mampu naik tinggi. bercahaya bling bling gitteww. and people keeps wooing at it. dan bertepuk tangan. suka semuanya. tapi tak lama. and after that. fireworks tu tetap akan hilang. dan orang pun akan terus lupa. dan lupa. 




aku bercakap tentang sanjungan. 



Petang tadi, aku keluar dengan one of my classmates. he talked about heart issues. macam mana dia selalu mengharapkan orang sekeliling lebih menghargai dan alert tentang perasaan dia. dan aku jawab "kau ingat semua orang kat dunia ni nak sayang kau lah? haha. kau takpayah kesah sangat lah pasal orang sekeliling. small matter."






Kadang kadang aku kurang bijak dalam menggunakan perkataan yang lebih proper atau santun dalam menasihati atau perbualan harian. jadi aku selalu harapkan orang sekeliling aku tak tersinggung dengan cara aku. somehow, it always happen. masing masing ada pandangan sendiri. semua sebok nak tegakkan pendapat. dan aku tetap macam ni. kalau kau tak suka. tak jadi kudis pun untuk aku. done. senang. tutup cerita. tak ada hakim pun yang jadi saksi untuk cerita tak ber isi ni.





aku tak perlu rasa resah atau hairan kalau kebaikan yang aku buat sebelum ni membuatkan aku keilangan kawan secara pukal, dimusuhi, dicaci dan disingkirkan dalam komuniti. Tak perlu peduli kalau ada meleis atau manusia yang sibuk bina kebencian yang mendarah daging hanya atas sebab kebaikan yang kita lakukan kepada mereka sebab DIA sentiasa ada penawar untuk kita.



oh. aku cakap macam bagus? belum cukup bagus. tapi aku cuba. cuma antara kawan kawan kita. ingat muka satu satu. bukan semua tulus.


Salam.








4 comments:

diyana said...

kami buddyz , takkan terpisah :D

Natasha Nazan said...

macam budak hipster dengan jeans ketat takkan koyak takkan goyah takkan terpisah kami buddyz. bersama selamanya.

Ahmad syafiq said...

Aku tak delete blog lah ! ada lagi. Aku tukar nama. Meh sini tekan --> www.sapiksaiko.blogspot.com

Natasha Nazan said...

ouh really? hahaha. so aku kena edit balik ker apa blog yang ni? tarok link kau. haha