Friday, December 28, 2012

Happy Birthday Shyra !


Bismillah.

Okay. hye Shyra :) aku tau kau mesti baca entry kali ni kan baby :) yes this entry is made up for you. Khas untuk kau. okay. aku tak tau nak mula macam mana. lets brief a simple mukadimah untuk entry kali ni. 

(2003) When I was 10... 

when I was 10 aku paling benci dengan minah ni. Frankly speaking. masa kecik kecik dulu. aku berkawan pilih bulu. nak yang kaya kaya. nak yang pandai pandai. nak kawan dengan budak budak kelas first jer. Teruk betul. jangan salahkan ibu mengandung. salahkan aku sendiri sebab gedik sangat nak pilih kawan. tak tau apa masalah aku. kekwat sangat. cuma masa tu aku kelas first. Shyra kelas third. sebab dia budak baru. dari sekolah BBGS. sekolah natang apa tu? Sekolah Bukit Bintang Girls School. bila UPSR dia dapat 4A's 1B. aku dapat 5A's. so form one. sekelas. dan aku masih menyampah dengan dia. sampai aku tanya kawan aku "apahal minah tu masuk kelas ni?"


-______-  okay. aku tau korang dah malas nak baca. kan kan kan. 

Bestfwenn???

lek lu. sap kok luuu. haha. kejadah haram aku pakai ayat ni. puii. macam ayat budak rempit. okay yes. aku tak ingat macam mana aku boleh kawan dengan dia. serious aku tak ingat. yang penting perempuan yang paling aku benci ni jadi bestfriend aku. dan sekarang setiap kali cakap pasal old stories dia akan selalu ingat kan aku "tasha, ingat tak dulu kau benci gila dengan aku" pakkkiuuu Shyra! har har har. 

shyra baju oren. thera baju putih.

this photo was taken after PMR. last paper pmr babe. yes gambar ni aku tanak share pun. AIB WEYH. sebab muka kitorang semua selebet. masa ni hingusan lagi. gambar sekolah aku yang tinggal cuma ni jer. by the way. jangan kutuk. jaga adab sikit ek bila tengok gambar ni sebab saya ni pengawas.



28th December 2012

and semalam, genap lah umur shyra 19 tahun. welcome to the club baby :* nampak gaya sekarang kau dah mencapai tahap lepas umur untuk menonton video porno. haha. aku bangga dengan kau.  

we went to celebrate Shyra's Birthday at KLCC. weeyhh tak ada tempat lain ker? yeah. boring. masalahnya gegel tak ada transport. gegel tak ada lesen. apa lagi nak ada kereta. nanti gegel dah ada kereta gegel bawak uolss jalan jalan tawww. KLCC is the easiest place to reach and we grew up there as ibu Shyra kerja dekat Menara Petronas so since dulu dari jaman cekolah kalau nak keluar jer ikut ibu shyra pergi kerja. mesti ibu shyra bosan tengok muka sama jer dari dulu tumpang dia :3 

okay. perlu ker cerita semua ni -__________________________- 

okay dah aku tau tak ada siapa nak baca dah. semua malas kan. nah. 

  aku rasa birthday girl sepatutnya duduk depan. 

 actually. aku nak tarok gambar single shyra tau. tapi tak ada, even in her facebook. twitter. instagram dia aku tak jumpa. dan paling worse sekali, I as her bestfren pun tak ada gambar single dia. thehell ! anyway terpaksa masuk gambar kitorang yang gojez macam barbie ni. okay. sebenarnya aku sorang jer yang gojez macam barbie. irma. Kau tak. untuk kau ba alif ba ya. hiks hiks hiks :3 






CAKE. CAKE. CAKE. <3 

the text sounds : "Happy Birthday Shyra Sahar . 19th . We ❤ You" 
we bought the Caramel Cake and Chocolate Velvet for her from Cake Sense KLCC.  





JELLY BUNNY :3

see. aku and Shyra bought the same design different colours of Jelly Bunny's shoes!  fyi banyak gila kasut yang kitorang tried sampai salesgirl Jelly Bunny macam bengkek jer kena kemas semua. finally found the new bunny 




UPSIDE DOWN

to be honest aku bukan jenis yang suka tengok movie. or listening to music. yes aku bukan macam tu. with them, watching movies is the priority. waktu ni bergaduh kejap sebab masing masing nak tengok cerita masing masing.

Irma : Jackie Chan. I dont remember tu cerita apa tapi dia sebok  nak cerita tu which is aku macam tak yakin yang movie tu worth it. LOL

Shyra : Nak tengok Hobbit. tak silap. tapi bagi aku macam tak best.

Tasha : And aku pulak nak tengok Upside Down. cerita cinta <3 awwww. haha. 

so who won? harus lah aku. sebab Si Luqman (staff dekat TGV KLCC) tu pun suggest UPSIDE DOWN. 

*wink wink*


sorry. im not going untuk cerita sinopsis dia. tengok sendiri. yang penting Hero dia hensem :) 



THE CLIMAX 






hiks hiks hiks :3  that was a simple appreciation from us shyra and hope you like it. ingat pesan aku. Kita dah bersumpah setia akan stay single sampai kahwin kan baby kan. heww heww. and baby,  thanks sebab sabar dengan bad attitude aku. Im sorry if dalam keadaan sedar atau tak aku terlepas cakap, tercarut, termaki, terbabi yes im hoyden. dan selalu tak pikir panjang. thanks sebab tahan perangai aku. dan kita pernah be in mega fighting for more than 365 days. 


but you should know, One fine day, aku akan kahwin. kau akan kahwin. and kita semua akan kahwin. dan masa tu kita tak akan ada masa lagi untuk sama sama macam mana kita ada sekarang. dan masa tu kita semua akan sama sama jauh. and kita takkan jumpa lagi mungkin. no more fucking gossips, dirty talk, laughing and blah blah blah. all the silly childhood memories are the reasons why you guys akan selalu stay in my heart. 

Shyra, Ejad, Thera, Aishah, Natasha.


No comments: