Monday, February 25, 2013

Future notes

Bismillah..


aku selalu terfikir. tentang masa depan aku. dan aku rancang setiap langkah. tapi. ada something yang aku tak pasti sama ada aku yang terlupa. atau aku yang tak kesah. Kahwin. Last friday, (22nd February 2013 ) Abah Nazan and mama Suria came to visit me at Perak. it makes me feel like im the most happiest person in the entire planet. tak sangka mama abah datang so agak terkejut and happy and sebak. :') excited sangat dapat jumpa mama abah so I gave a question for them.

"tak nak tanya apa apa ker pasal Ya??" 
( 'Ya' is my nicname ataupun nama manja dekat rumah so takpayah nak kutuk sangat lah kan.)

abah nak tanya apa ek? hmm. okay kejap. abah fikir nak tanya apa. 

(me is waiting dengan muka excited.) 

ouh. abah tau. semalam, abah dah tanya Ezrin bila dia nak kahwin. dia kata tahun depan so harini abah nak tanya ya pulak. Ya bila nak kahwin?

"Again? Abah please. I dont have a boyfriend. And Ya tak nak cakap pasal kahwin please" 


oh yeah. masa ni aku agak badmood bila cakap pasal kahwin dengan aku. seriously. talk about guys. make me sick, this is very exhausting. bukan tak minat dengan lelaki. jangan tipu tasha. cuma. abah Nazan and mama Suria tahu macam mana aku sangat patah hati dengan lelaki. aku masih  ingat, waktu aku patah hati pasal lelaki. macam mana abah and mama layan aku, pujuk aku, jaga aku, protect aku so i wont get hurt anymore. and I still remember the day yang abah Nazan tukar nombor phone aku. just in the case tak nak aku heartbroken with the same guy and the same heart issues.. aku faham dengan jelas kenapa abah tukar semua nombor phone aku. so that aku tak akan patah balik towards benda yang sangat menyakitkan hati.


Love is wonderful. It is something yang membahagiakan sebenarnya. But for me, it is something yang menyakitkan. So i used to not to have a hard feeling with anyone. it is funny bila aku ingat balik benda lepas. lelaki sibuk bersumpah setia bagai


"I janji I tak kongkong you Tasha"
"I janji I tak tinggalkan You Tasha"
"I janji I akan selalu faham You Tasha"


I janji I janji I janji. but the real is, I am such an elusive person. and tak ada siapa pun yang akan pegang janji. tak ada siapa pun yang faham aku sebenarnya. lagi parah bila tak ada siapa pun yang betul2 boleh bersabar dengan aku.

orang kata, nak orang faham kita, kita kena lah faham orang. bullshit. aku akan selalu jadi watak perempuan setia dan dituduh oleh lelaki yang aku ni curang? LOL. how funny is that. tips untuk bercerai atau tips bercinta macam bodoh boleh lah guna alasan ni untuk aku. well, I know what Im looking for.  


even sebenarnya Tuhan tau siapa lelaki tu dan apa yang aku suka tentang dia. and well kalau orang tanya bila aku nak kahwin aku cuma senyum dan cakap "taktahu" even boleh katakan sebenarnya, aku pun nak jadi manusia normal yang ada perancangan nak ada anak berapa and nak kahwin bila dan tahu bila kita nak kahwin, dengan siapa kita nak bersama. Tapi apa yang orang nampak, ramai yang kata aku ni jenis tak kesah dan ambil mudah. mama Suria pun selalu kata macam ni. Mungkin luaran aku tak tunjuk.  deep inside. semua benda aku fikir dalam otak. colour bra dengan panties tak matching pun boleh jadi issue untuk aku inikan pulak soal kahwin. HELLO. aku kesah okay. nak kahwin :( but me is so different. Aku serahkan pada Tuhan. walaupun sebenarnya dalam hati aku, one of the dreams is to find my Mr. Right.  Kalau ada, alhamdulillah. aku tak perlu cari. All I have to do is stop searching the prince and Make Allah be The king in my heart. as I do believe He then will complete my dreams become reality.  

motif sangat lah hari ni cakap pasal nikah. sebab abang kakak aku sibuk bagitahu mama abah nak kahwin. dan sebab hari ni satu hari suntuk aku dengan studiomates aku  nyanyi lagu rihanna - Stay. 


It reminds me of someone. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
and oh yeah. oh yeah nak cerita something tiba tiba teringat. LOL. Semalam. there's one guy kawan aku jugak. nama dia terlalu panjang untuk aku promote dalam blog aku. LOL. Oh dia bagi hadiah dekat aku semalam. Dia belikan aku tudung. Tudung labuh. WOW. terharu sebab tak pernah ada kawan yang bagi hadiah tudung dekat aku. LOL. aku agak eksaited. Tapi kawan kawan yang busuk hati semua kutuk aku. 

"Dia perli kau ker apa ni Tasha?"

"Dia salah beli tudung lah. dia beli tudung untuk orang gemuk ni tasha"

"Masalahnya kalau kau pakai, memang tutup sampai lutut. Kalau kau pakai dah macam penguin dah aku tengok"


SUMPAH KORANG KEJI LAGI JILAKA. pernah pulak kau tengok penguin pakai tudung. nampak sangat menipu. Dan salah ker kalau dia bagi tudung labuh untuk aku? tak supportive langsung. tapi aku tahu kawan kawan aku just make fun of it cuma untuk memeriahkan keadaan. bukan lah they really mean it. 

Anyway Hadiah birthday katanya. Masalahnya dia awal empat bulan -______-demm. hahaha aku tau kau mesti baca blog aku kan? haha. Anyway I would like to say Thank You dan tahniah sebab jadi yang terawal bagi hadiah birthday untuk aku. heww heww. Thanks lah  :) aku tahu kau lah kawan aku duniawi syorgawi. thanks again. 


 the video a bit porno. but this is how I feel right now.
and this is my favourite part.


Not really sure how to feel about it
Something in the way You move
Makes me feel like I can't live without You
It takes me all the way
I want You to stay

Ohhh the reason I hold on
Cause I need this hole gone
Funny Youre the broken one but i'm the only one who needed saving
Cause when You never see the lights it's hard to know which one of us is caving

"ouh yes. How I wish You could always stay" 
-natashanazan-



2 comments:

Anonymous said...

may Allah give u what u needed , keep posting :D

Natasha Nazan said...

perhaps. as its a wisdom why God took away people we love from us.