Saturday, February 16, 2013

Unremarkable Post

Bismillah...



Nama saya Natasha Nazan. Biasanya orang panggil tasha. tapi kadang kadang macam macam nama saya dapat. Lecka - lecka memang dari azali. tapi Tasah. Tacha. Acah. Tasiah. itu semenjak dua tiga tahun ni. dan lepas ni tak tahu nama apa pulak. Tahukah anda bahawa saya sudah pun berada di Perak dari semalam dan saya sudah pun kerugian dua hari cuti. Dua hari babe.

*tengok calendar*

Jumaat
10 : 00 am - Sampai UiTm Perak
12 : 00 pm - pusing pusing dalam bilik
  1 : 00 pm - tidur
  3 : 30 pm - merangkak dari katil . cari kepci. (KFC)
  6 : 00 pm - Mandi (perlu ker nak cerita pergi mandi? soalannya sekarang perlu ker?)
  7 : 00 pm - on facebook. twitter. and baca blog sendiri.
  8 : 30 pm - mama Suria and abah Nazan call. 
  8 : 35 pm - start buat kerja. Bosan. yang teramat. 
12 : 00 am - mata dah berat tampung air mata. lonely gila malam ni. Tsk Tsk :'(  
12 : 15 am - call Naim + Muqri + Shahir + Najmi + Iqbal untuk cari topup nak call my baby Irma :'(
  
okay. pause it right here. masa ni aku call semua kawan kawan rapat yang ada dalam phonebook aku. yang aku rasa antara top friends yang akan selalu say yes untuk tolong aku. but then 4/5 cakap tak boleh sebab semua tak keluar malam ni. And final option memang aku call Muqri. 

"Eh tasha apahal call aku ni malam malam?"
"Nak topup.. :("
"ouh kau nak topup cari aku en?"
"Muq!! Nak topup! pleaseeee"
"kau kenapa ni?"
"Sedih. nak nangis"
"asal weyh?"
"aku sorang sorang kat perak dari pukul 10 pagi tadi and aku  need someone. nak call orang"
"laaa. borak lah dengan aku. haha"
"tanak. call kau mahal"
"ouh. memilih kau! kedekut! "
"Muq cepat lah topup kan! aku serious. nak nangis sangat ni!!!"
"haha. okay okay untuk kau aku keluar sekarang jugak"
"Yeay!" *sambil lap air mata*

pukul 1 : 00 pagi topup digi masuk. aku mintak tiga ringgit jer. Muqri bagi lima. sayang jugak kau kat aku. heww heww. and without thinking terus cepat cepat aku call Irma and nangis dekat dia jugak sebab aku rasa homesick nak mati. serious talk...

aku menyesal balik perak awal. demm.


and pagi ni. bangun pagi. terus terfikir. apa aku nak buat harini? okay aku ada satu lagi assignment yang tak siap. FURNITURE DESIGN. 

ini adalah subject yang paling aku tak suka.

aku tengok jer assignment ni. pernah tak korang tengok homework lama lama and rasa macam nak nangis. benci nya. kena design satu furniture yang fully made from metal. okay. 100% metal. aku nak buat furniture apa ni? tengok sekeliling aku. furniture apa jer ada? *krik krik* okay finally. waaaaaaa.. I found it!



Yes. Locker bilik aku. 100% metal!!! 


so aku gigihkan badan. ikhlaskan hati untuk buat assignment ni. ambil measuring tape. ukur. 



aku ni rajin sebenarnya. pilihan jejaka Malaya tahu? aku jer yang jual mahal. 
*okay sila lempang aku*


ini jer lah cerita aku. remeh temeh kan? tapi sebab aku bosan duduk perak sorang sorang. sebab tu update blog benda yang agak remeh temah yang aku rasa sebenarnya tak payah cerita pun tak per kot. 

kbye. 








2 comments:

D-SIM said...

Uitm perak kat mano ? O.o

Natasha Nazan said...

Uitm perak kat seri iskandar. asal asal? :D