Sunday, September 1, 2013

merdekaraya

Bismillah




Anon : Your blog is so boring. You haven't update anything for two weeks.  

Me : yes i know, Im too busy with my hectic life. 


well it is quite awks. I havnt been on this blog for quite a while now. And that is a problem and there is a valid reason for that. anywayyyy. "I AM BUSY" will always be my favourite answer. Yes. 





FIRST. terima kasih untuk chuolls for rocking my house yesterday. yeah. ada open house dekat rumah aku. masih beraya? yes. Meleis memang suka raya lama lama. lewlz.



thank you to mama Suria sebab tolong masak semua eventho i know mama Suria busy and Abah Nazan pun busy since they have to fetch my brother's fiance, Dianah at the airport. welcome home Dianah :) And because of mama Suria and abah Nazan tak ada di rumah. Few friends asked me... 


Friends : Tasha. mana mak bapak kau? 

Me : Keluar. 

Friends : Ouh betul betul merdeka lah kita hari ni :D

me : OH Yes!  :3





mama Suria garang gila weyh. jadi lots of my friends sangat takut  dengan mama Suria. aku dah biasa kena marah dengan Mama Suria. But luckily Abah Nazan akan selalu backup aku. so aku tak payah nak risau sangat :3 Hmm. so bila mama Suria tak ada, OH. our project, our rules.  Laughing so damn hard + Guling guling atas katil eat non stop + watching hindustan with loud speaker + dancing and errrthing we wanna do like we own the house. So cool (Y)


 alhamdulillah it was great to meet my jiran a.k.a my brothaaaa :) Muzzammil Farhan. I miss him so muchnama jer jiran. tapi about two years tak dapat jumpa dia dan dia selalu paksa aku masak carbonara untuk dia like hell -_-
 dan aku takkan masak untuk kau. 

 since they are my bestfriend aku mintak diorang datang awal so boleh rasmikan semua makanan. 

oh yes. thank you so much Mama Suria for these. tak banyak. tak mewah. tapi cukup memuaskan :* 


Amin zaki. Oh yes. ini Amin Zaki. Kawan yang paling propa. seriously dia ni propaganza sangat. and sampai sekarang aku masih konfius kenapa dia masih malu dengan aku. 

Amin : aku 50/50 datang rumah kau ni. ada emergency sikit dekat rumah.

Tasha : yerker? aku rasa kau tipu. padahal kau malu dengan aku kan? 

Amin : Ok. jangan lah touching tashaaaaaa. 

Since Amin masih lagi malu malu dengan aku jadi aku ajak Thera selit sama dengan harapan dia tak malu lagi. Amin. AKu harap kau dah tak malu dengan aku lagi lepas ni. buat lawak jer kau. dengan aku pun nak malu. poyo jer. 

and ini pulak Atuk sedara aku kalau tak silap. Too poor. diorang datang dari jauh untuk jumpa Mama Suria + Abah Nazan and they dont even know yang mama and abah tak ada dekat rumah. hmm. 

Well. Abah Nazan told me once before, this couple selalu datang tolong mama and abah waktu...

  • waktu  mama + abah susah
  •  waktu mama + abah tak ada kereta
  •  waktu mama + abah tak berduit
  • waktu mama + abah tak ada rumah tetap
  •  and so on.


so cerita mama dan abah yang susah pada awal perkahwinan mengingatkan aku untuk selalu menghargai setiap orang yang selalu ada dengan kita through thick and thin. and of course  be nice to everyone yang ikhlas dengan kita. 



 awww. classmates lama masa form one and now everyone dah besar. few jer yang datang and i realize that makin lama makin susah nak jumpa. hmm. :') 



OKAY. excited to tell yang acah acah sado baju biru is Izmer Naim. Kawan aku masa form two and still counting. dan aku sangat terhutang budi dengan dia. Dan Cuma Tuhan yang mampu balas jasa kau. Thank You Naim :') seriously thank you. 

belakang. Kawan dia yang aku  baru kenal. Syamim and..hmm. okay aku tak ingat the other one nama siapa. Cowieee. :3

OKAY. INI LAGI BUAT AKU TERHARU. 

seriously aku sebenarnya agak terharu bila kawan aku dari jauh sanggup datang untuk jumpa aku and that was really awesome guys. *nangis*

from left : Yaya dari Pahang + Baina dari Putrajaya + Naim dari Kedah
see that. macam mana aku tak terharu.

here aku cuma nak cerita yang rumah aku seriously jauh dalam kampung dalam hutan so thats why aku cukup terharu for those yang usaha datang rumah aku even jauh. again. Thank you korang :')


 tetamu terakhir :) 
from left : Zulhusni Alias, Hafizudin @ Budin, and the rest takpayah nak cerita korang mesti dah tau. 


p/s : zul tak pakai seluar. hiks hiks hiks. :3 cekci cangatz. 

and finally jam 7 malam semua pun setel dan all of my friends beransur pulang. penat gila okay... Mama Suria call rumah banyak kali just to makesure yang pinggan tak pecah dapur tak kotor rumah tak bersepah. hmmm. 

luckily ada my bebbigewlz yang tolong aku kemas rumah. <3

dari pagi sampai malam non stop and kitorang penat. konon nak camwhore tapi ternyata penat dan tak ada mood langsung. Hmm. 





anyway yesterday was pretty awesome. we had really god conversationso that's always a plus. My day have been really good :)  I smiled to myself for the longest day after they left. 

:* :* :*






6 comments:

Syazwani Afandi said...

Woowwwww. bestnya... :D selamat hari raya tasha. btw muka thera lain dah sekarang dari dulu.. huhu kim salam dia ;)

Natasha Nazan said...

OHMYGOD! you know her?? wow. okay baby i will :) haha. you too. selamat hari raya Wani :D

Fasy Shane said...

nice! ite x sempat buat entry raya ..

Natasha Nazan said...

haha. raya mana? raya mesia ker jordan weyh? update lah cepaaaatttt!

Busyra Bt Takiyudin said...

tasha, ag comel skarang ni., aku suka tngok ag pkai purple!

Natasha Nazan said...

kenapa? dulu aku tak comel ker? lewlz.