Tuesday, April 16, 2013

Big Girls Don't Cry


Bismillah.




I met my bestfriends.


 Safarin Saedon . Diyana Azhari . Hasnizam Hamdan

kitorang lepak dekat PJ8 and Sunway. we got a very nice Monday. Very fun jumpa besties. Rindu diorang sangat sangat. padahal baru seminggu tak jumpa. LOL. and dalam gelak gelak. we talk about our future plan. And dreams.



each of us ada impian tersendiri. 
each of us cuba capai impian kita. 

tapi impian kita untuk siapa? 
faedah nya siapa yang akan merasa? 
You decide.


Dan jujur, aku tak suka orang yang menghalang impian gila aku.


cuma sebab aku perempuan.


 aku benci statement ni.


dan untuk mencapai impian kita. kita kena lepaskan beberapa perkara yang kita sayang. yang berani ambil risiko yang akan berjaya. 

tak wajar langsung bila keberanian dinilai dari jantina.
tak wajar langsung bila keberanian dinilai dari usia. 
tak wajar langsung bila keberanian dinilai dari segi fizikal.


"belajar biar sampai ke negeri china." statement yang kerap kita dengar.  



sampai bila kita nak letak barrier dalam hidup? setiap satu barrier yang kita letak. setiap satu tu lah yang menjadi punca hilangnya semangat kita untuk keep moving forward. 

kenapa perlu takut? kenapa perlu terpengaruh dengan kata kata orang lain yang menjatuhkan semangat kita? Tuhan ada. kalau betul ada rezeki kita. Tuhan akan tetap sampaikan dalam banyak cara. so why worries? 


"Tasha. Seorang pelumba lari. Kalau sekalipun dia tak ada penyokong untuk bersorak buat dia. Dia tetap akan berlari. dan dia tetap akan habiskan larian dia. Sebab dia tau apa yang dia buat. Dan dia nampak mana penamatnya " - Safarin Saedon



Setiap kali aku rasa impian aku tak logik.
Setiap kali aku rasa impian aku melampau.
Setiap kali aku rasa impian aku begitu menakutkan.

Setiap kali tu lah aku semakin berani dekat dengan impian aku. 

aku tak perlu takut. 
ive got to move on with my life.


bila waktu semua jari  menuding yang aku seorang yang biadap.
bila waktu semua jari  menuding yang aku seorang yang keras kepala.
bila waktu semua jari  menuding yang aku seorang yang pentingkan diri.




sebenarnya mereka sikitpun tak tahu.
yang aku buat untuk mereka.
dan sebaik mungkin aku buat semuanya berlandaskan agama. 


saat orang lain langsung tak faham apa yang aku sedang buat. 


ia cuma atas satu niat yang ihklas.



i voted my self for listening this inspired song in 2013.
kinda old song. by fergie. 
when i was fourteen.



You know? She said that big girls don't cry.
because I'm now big and I'm 20th.
Then, why should I?









3 comments:

diyana said...

sobs sobs :D pembakar semangat . nak print ! tampal kat bilik ! siyes

Natasha Nazan said...

hahaha. yes aku memang nak kau sentiasa bersemangat nana. tampal dengan muka aku sekali okay.

diyana said...

tampal kat muka kau buat apa ,gila ? kau yg tak nampak jalan nanti .