Sunday, April 14, 2013

Real life

Bismillah.

yknow. bukan mudah untuk datangkan mood menulis. sepatutnya aku update blog hari khamis lepas. tapi tangguh. jumaat. tangguh. sabtu. paksa jugak diri rajinkan update. sekarang jam 12:53 am. minimum aku update blog makan masa 5 jam. itu minimum. maximum aku pernah capai. 10 jam. 10 jam babe! what do you expect?? so korang memang patut untuk sayang aku lebih. *angkat kening*



 LET SEE. pukul berapa aku siap taip untuk entry kali ni. lewlz.



dah seminggu aku dekat rumah. cuti sem lah katakan. *dancing dancing* waktu aku dah pun seminggu dekat rumah. dan waktu itu lah orang lain masih lagi dekat U sebab final paper diorang belum habis. aku keliru sama ada untuk simpati atau ketawa. perasaan yang sama banyak. 



sama macam entry lepas. entry 27th OCTOBER 2012. waktu aku habis semester tiga. aku buat rumusan. tapi kali ni aku malas lah nak buat rumusan. cuma. aku rasa semester empat ni aku sangat enjoy living with em. untuk senaraikan nama nama studiomates aku tak termampu. tapi jujur. aku rindu diorang.


aku harap suatu hari nanti aku ada masa untuk update tentang studiomates aku.



sebenarnya tak ada apa yang best pun minggu ni. hmm. 


8th April 2013

semua ni barang barang aku sahaja. again. SA HA JA

  ni lah tempat kerja tempat makan tempat tidur tempat nyorok tempat gossip tempat mencurah segala dukalara. yes. banyak. so sad bila dah clearkan everythin' yknow. kita tak kan boleh nak kembalikan semua memori. what we are able to do is. Keep moving. 
  nak cakap apa jer? ni locker. 

 tengok ni Picha baru lepas mandi. before nak travel jauh kena lah mandi dulu kan shayang kan :3 tengok bulu dia. bulu dia tegak tegak. boleh gelak guling guling masa aku mandikan dia. dan dia meroyan nak keluar sangkar. kau hengat aku nak bagi? 

 Picha bila marah. hilang kiut. 


  bila dah kemas. baru perasan. kenapa aku bawak banyak mainan? -_____-



FINALLY IM HOME. ughh. God bless. aku cuti selama 8 bulan! :D

ini malas bukan sebarang malas. aku rasa kalau aku upah pun orang taknak kemas barang barang aku. Serius lah. Mama suria dengan abah Nazan terpaksa buat dua trip untuk angkat barangs barangs aku dari Perak - KL. Dua hari mama Suria and abah Nazan ulang alik. Sorry. Saya sendiri tak sedar yang saya terlebih bawak barang. anyway Thank You :*

and adik Iman, terkinja kinja suruh aku tengok kerja sekolah dia. "Ya, tengok ni iman buat sendiri" kerja ciput ni dah cukup buat dia bangga habis. yerlah sebab selama ni aku dekat rumah aku tolong dia buat homework. so bila aku dah tak ada dekat rumah. semua dia buat sendiri. Jadi dia agak bangga dengan hasil kerja dia. tapi nampak lah kan kerja budak lelaki. lewlz. 

ini kasi aku pejam mata jer aku buat. 


9th April 2013

gemmowwninkkkkkkk :O pagi pagi bangun sambung kerja semalam. kemas. nak upah bibik tak mampu. so kemaslah sendiri. *nangis*

  
tapi aku berusaha sedaya upaya untuk kemas. sebab aku tau mama Suria tak suka. chill mama. 

"kalau 8 bulan mama tengok drawing macam ni lagi. mama taktau lah nak cakap apa" - mama Suria


saya pelajar interior designer. chill lah. benda boleh setel. 


tapi bilik aku pun belum setel. serabut tau tengok meja study aku yang macam kindergarten punya level. so aku decided untuk buang semua stuffs ni. and design baru. design apa aku  belum fikir. tapi aku cuma nak jadi matang. dah taknak dah those all benda menggeletis gantung gantung ni.

BEFORE : 



  AFTER : 
 Benda gantung gantung tu still ada. hmm. sayang lah pulak.
love love at the corner tu aku tak boleh buang. sebab love love tu adik aku yang  buatkan untuk aku. Sweet kan :) :) :) kau takder. aku tau. 



10th April 2013


tak ada apa pun yang menarik hidup sebagai seorang pwincess. macam biasa. bangun. belum tentu ada breakfast. serius lah. mama Suria tak buat breakfast pun.  jangan sampai aku makan friskis picha. -_____-

check email. hoyeah. ada panggilan untuk interview. dua interview. untuk practical. dan paling tak best interview tu esok. Tolonglah. aku belum habis penat. dan aku sangat tak bersemangat untuk pergi interview tu. 

saat aku tak bersemangat untuk pergi interview. kawan kawan aku terkejar kejar kan interview untuk practical. dalam hati. aku kata. "kalau lah aku ada semangat macam korang"


raite after. abah Nazan call. 


"ya nak basikal tak? tapi abah bajet folding bike jer lah"

"ohmy! nak! nak! nak!"

"okay ya nak colour apa? sebab sekarang dekat kilang ni ada warna hitam jer."

"tapi nak merah"

"tapi hitam pun cantik jugak."

"whatever. angkat jer lah"

ouh yeah. aku dah lama nak folding bike. serius. ;')



 so sekarang dengan rasminya aku duta folding bike.


one thing yang best tentang folding bike haruslah sebab it can be stored in compact. senang bawak, jimat space. for those yang nak light light jer bukan untuk aktiviti extreme sesuai lah pakai folding bike. aku bukan nya jenis nak naik bukit redah sungai. so aku tak perlukan mountain bike. dan fixie. aku minat. tapi aku lebih utamakan function. so folding bike is much way better untuk yang nak santai santai. 


still aku nak warna merah atau pink sebenarnya :( tapi tak apa. bersyukur jer. jenis aku bukan jenis yang suka mintak barang macam adik aku. apa aku nak biasanya aku yang akan usahakan sendiri. kalau tak mampu kita buat cara tak mampu. tengok handphone lah bro. phone aku cekai jer. asal boleh cakap. boleh text. itu dah memadai. sebab belum tiba masa sesuai untuk aku pakai barang barang mahal.

anyway. 


this is Neo Edition from Lerun. tengok colour dia pun neo. what so special tentang neo? okay. selain dia boleh lipat lipat. seat level dia pun adjustable. so memang ergonomics. lama jugak aku teliti setiap part basikal ni untuk aku tengok apa yang best sangat sampai abah Nazan pilihkan yang ni?




 first. Tube dia. okay tube dia tak sama macam basikal lain. Ini tube rocket. bukan senang nak cari basikal yang guna tube rocket. tube sama jer. cuma bagi aku. tube rocket memang cantik. and kemas.



second,bottom bracket dengan fox dia tak ada apa pun sama jer macam basikal lain. size dia takbesar sangat. standard lah. 



 third, dia punya wire best. sebab colour kuning. lol. antara warna faveret aku jugak. 

seat dia adjustable. so boleh adjust ikut ketinggian dan keselesaan kita sendiri. and seat dia comfort sangat. and yang penting walaupun seat dia bukan leather. tapi PU leather. pun dah cukup special. 


cuma satu jer yang aku nak share dengany ou guys. setiap benda mesti ada kekurangan raite. so kekurangan untuk basikal lerun. normally aku tengok welding dia tak kemas. kalau dapat basikal sampai 30 ribu 40 ribu. welding dia sumpah kemas macam tercantum baik punya. serius. tapi siapa jer nak beli basikal 30 ribu?Unless. kau dah terlajak kaya. so antara jenama faveret untuk basikal. aku sarankan Giant, Polygon, Cronus. tapi untuk penggemar mountain bike. aku suggest Jenama Maxxis . apa apa pun chuolls google sendiri lah showroom diorang. 




malam. aku mengadu dengan abang aku yang aku dapat interview tapi aku malas. abang aku bising sebab aku tak ada semangat. dia kata itu tanda tanda aku boleh berhenti belajar. dan part "bukan busy pun. bukan layan bf pun" itu yang paling tak best. perlu ker nak gelakkan aku? just sebab aku tak ada boyfriend? aku tak nak ada boyfriend. aku nak kahwin terus. boleh tak? wkwkwkw :3 

MAJOR TURN ON! lewlz :D



11th April 2013


interview. malas.



ini jer yang ekspresi yang mampu aku luahkan. yer . tak gojez. aku tau. lagi tambah takk gojez bila interview tu pukul 6 petang. so aku ikut abah Nazan pergi office pagi tu. tapi office abah bosan. Shah Alam ada apa jer? best lagi rumah aku dekat Rawang. LOL. so aku minta abah Nazan drop aku dekat Tesco. 

"Tesco jer tasha??"

dah tu? itu jer mall yang terdekat. 

and pukul 5 abah Nazan fetch aku dari Tesco and otw ke tempat interview. dalam kereta aku diam jer. sebab hati aku cakap yang aku tak nak. so aku diam jer. kalau aku tak ada mood. Aku tak nak cakap dengan siapa siapa. tak ada mood. langsung tak ada mood. TAK ADA MOOOOOOOOOOOD! :(





tiba tiba abang Ezrin call dari Dubai. ohmy! serius aku rindu dia. tapi dia cakap dengan mama lama sangat. dia cakap pasal majlis kahwin dia nanti blah blah shit. duhhh. dia mintak mama buat lah macam mana pun asalkan dia boleh kahwin.  hamboi. gatal kau yer bang. kesian mama Suria dengan abah Nazan. sebab pening dengan majlis Kahwin Ezrin nanti. 


dah lama aku tak dengar suara dia and serius suara dia lain. yeah. aku pun mengadu dekat dia.

"byin. ya tak semangat nak pergi interview. malas lah"

"designer mana boleh malas"

"tapi serius ya malas. rasa nak balik. tak pun pergi makan kfc"

"haa. betul jugak tu. makan kfc lagi best"  

"okay. nak pergi makan lah. tanak pergi interview" 


so dengan yakin after aku letak phone. dan aku bagitau abah Nazan, "abah. jum kita makan kfc. tak payah lah pergi interview tu. malas lah" satu benda. aku kalau dah tak suka. aku memang tak suka. dan kalau betul aku malas. memang aku malas habis.

dengan yakin. aku dah lepaskan satu peluang. tapi aku percaya yang rezeki tu ada. dan aku yakin dengan keputusan aku. aku ada masa dua bulan untuk cari tempat practical. 






dan sepanjang dalam kereta. mama Suria and abah Nazan keep talking tentang Ezrin punya wedding party. and again. aku rasa abah Nazan cukup faham yang aku tak suka bicara soal hati.  tapi still abah nak jugak tanya. 






Abah : Ezrin dah nak kahwin. Kakak pulak abah bajet dia kahwin lagi dua tahun dengan Razif. Nadira? nak kahwin nanti macam mana? ada calon?"

Tasha : entah. malas lah. abah mama jer yang carikan.

Mama : Eh nak cari siapa pulak?

Tasha : cari jer lah siapa siapa. kawan kawan mama dengan abah. takkan takder.

Mama : Mama mana ada kawan. (mama buat lawak hambar)

Abah : takper. Biar abah carikan lah untuk ya. abah carikan Ustat. nak tak? 

Tasha : okay jugak tu. boleh jer.

Abah : Eh mana boleh. Ya kena cari sendiri. ya yang nak kahwin. cari lah sendiri.


persoalan sekarang. aku bukan lah malas nak cari sendiri. nanti aku cari diorang tak suka. sebab yang penting sekarang aku nak buat mama abah suka and restu diorang. itu jer yang penting. tapi. aku baru 20. tak perlu kot nak bicara soal kahwin.  lagipun aku still trauma dengan lelaki. bila cakap pasal trauma. yes. aku tak nak benda lepas jadi lagi. i am the broken one. so sekarang aku nak belajar. aku nak focus belajar. banyak lagi ilmu Tuhan yang aku kena cari. 




12th + 13th April 2013

perasaan aku macam swing sikit. aku tak reti nak cakap macam mana. tapi main perasaan betul lah benda ni. i need to draw. to express my feeling. aku tak reti nak luahkan benda ni dalam ayat. 


tak reti. betul betul tak reti.







be my deer. and ill be your keeper :*































2 comments:

Syazwani Afandi said...

Betul cakap tasha.. saya pun fikir belajr n bina kerjaya lepas broken heart dengan lelaki tapi tu tak bermakna kita tak nak kawin or tak nak cari cuma belum masa... good luck 4 your practical.

Natasha Nazan said...

oh rasa bersalah pulak tak pernah drop comment dekat blog wani. anyway thank you so much dear. and by the way. Yeah, kita semua want to living anormal life macam orang lain. to love and being loved back. its not easy. tapi tu lah. belum tiba masanya lagi. so just focus on your study first and achieve your dream baby! <3 good luck jugak untuk wani :)