Saturday, October 12, 2013

VIVA vroom vroom

Bismillah

makin hari makin aku rasa yang aku tak ada feel dengan blog sendiri. kenapa? entah. aku sendiri keliru. 

title entry pun macambuduh jer aku rasa. . . 

tapi yang pasti. tak lama lagi aku akan jadi senior semester depan. pfft. godailah dengan senioriti kau tasha. okay. aku cuma nak jadi seorang senior yang ada subcont keliling pinggang. can ah?? 

tiga hari di perak terasa azab. walaupun belum rasmi untuk jadi senior tapi bahang cukup terasa. Bila aku ada exam + interview 'viva'. wait. bukan aku sorang. semua warga ID ada exam 'viva'. 




'viva'. nama interview. bukan nama kereta. dimana cara sebutannya "VAI VAA" bagi yang salah faham yang siap mesej aku cakap nak tumpang kereta mintak aku bawak jalan jalan. aku harap korang semua dah jelas. 



5/10/2013 - saturday


yang pasti. aku selamat sampai ke perak. mesti korang nak tanya "kenapa banyak bendera cina?" kalau tak terlintas untuk tanya pun tak apa. mungkin aku yang syok sendiri. ini dekat Ayer tawar since aku menumpang untuk bermalam di rumah Atok nana. majority cainis. sebab tu meriah.

(sebenarnya tak ada siapa pun kesah kau nak tidur mana tasha)



hamboi. gemuknya muka. menjuih juih double chin. salahkan lens. salahkan lens. 

kesian kitorang. jalan kaki dari shah alam sampai perak. nasib baik sampai. hmm. 


 meet Arif. Budak empat tahun yang masih tidur dalam buaian. nasib baik awak comel. ARIF is sepupu nana. the only sepupu yang dia ada. comel dia mengalahkan aku.

ayyun. and nana. cerita dia sekarang macammana gambar aku boleh tak ada? hmm.

oh well. Meet Kak Ija and Uncle Mie. mama papa kepada Arif dan mereka lah yang belanja kitorang makan :)  

dan lagi satu. jangan tertipu dengan muka kiut Arif. dia ni nakal sebenarnya. 

nakal dia sampai tahap tak habis habis nak ambil gambar aku. suka aku letteww. wkwkwk :P

6/10/2013 - sunday 

Pagi ahad. atok nana belanja kami makan roti canai dengan teh tarik. dan walau aku tahu tak ada kaitan langsung antara roti canai dengan gambar ni. 



bukan setakat belanja breakfast. atok nana siap tolong hantar kitorang dari ayer tawar sampai sri iskandar. God bless You atok :) tapi gambar atok tak ada sebab nana cuba sedaya upaya jugak nak masukkan gambar dia. 

see that? 50% of the area gambar dia sahaja. t(-___________-t)

diorang jer yang happy untuk ambil exam dan aku akan sentiasa cuakkebebeyh. aku tak sempat nak study untuk exam. tapi tak apa. 
nasib baik aku dah buat nota kangkang. insyaallah. A+. 


tak ada lah susah mana soalan dia. bulu hidung jer. tapi andai aku prepare baca awal awal mesti aku dapat fullmark. dan pada hakikatnya. nota kangkang sikit pun tak membantu.


after the test is done. Masing masing nak serbu panelboard untuk check nama for the real viva tomorrow (7/10). check nama jer pun.
 tapi berebut macam nak tengok result upsr. aku jugak yang cool. :P

from left : Zik, Naim, Wanrara. Wan Rara gedik jer nak tutup muka konon. padahal haritu dia kata aku lah yang paling dia rindu. LOL. sweetsangat. boleh diabetis i macam ni.

from left : monster, aida, azimah, azirah, bobo

dalam sedang semua kelam kabut nak cek nama untuk viva... i shouted to my people. 

TASHA : "okay siapa nak masuk dalam blog aku??!!!" soalan paling feeling retis.
AIDA : "okay cepat cepat weyh nak masuk blog tasha ni. "

dalam hati aku. siotnya Aida ni...


rasa lega haritu dapat tahu dapat satu panel dengan boyfriend. duduk sebelah pulak tu. lulz. wkwkw. 

maknyah ni sibuk nak showoff baju dia. rimau katanya. aumm. wildgirl sangat. 

kalau maknyah nak tunjuk, hakak pun nak showoff baju hakak. harus dibangga sebab baju ni aku jahit sendiri. daripada tudung mama Suria. mama dah tak pakai. tepuklah sikit. 

susahlah kalau dah bergabung. hmm. kiah insaf. 

ini doodle on canvas dari students landscape architecture  setinggi 8 kaki. 
goodjob guys :) sebagai jiran satu tingkat, saya bangga. 

hilang stress bila malam tu nenek nana masak lauk kampung. ohmy. serius sedap. rasa sedih kejap sebab aku tak ada atok dengan nenek. tak sempat nak rasa ada atok nenek. hmm.

and after dinner. aku terpukau tengok fridge magnet dekat rumah nenek nana. banyak gila fridge magnet dari macam macam negara. penuh satu fridge. geram. sebab dekat rumah aku tak ada fridge magnet. mama Suria tak suka.

dan dalam masa yang sama. aku tak sengaja ter-rosakkan satu fridge magnet nenek nana. dari korea pulak tu. berpeluh jantan aku malam tu. 
nasib baik nenek dia tak tahu. nasib baik ada gam uhu. 
dan aku tak boleh nak maafkan tangan aku yang gatal tu. 

  

7/10/2013 - monday

proposal final project dengan harapan tugasan terakhir berjalan dengan mudah. oh lupa. serta cemerlang. amin. 

Hari paling kemuncak. viva. real viva. dan semoga warna biru membawa tuah. 





aww. nenek dengan atok nana macam tau tau jer aku lapar. :3 



ekceli aku tak reti nak order air lain selain teh o ais. hmm. 


nana pulak mesti nak order yang western. hmm. 



8/10/2013 - monday


terus terang lah aku memang ak ada mood. tiga hari dekat perak bukan sesuatu yang menyeronokkan. jadi aku pilih pink dengan harapan aku boleh cheer up sikit. walau cuma sikit. 



my girlfriends <3 Bella, nizam, farien, nana. 





kata kata Encik Faizal yang agak menggamit sikit bila dia pesan "jadilah senior yang garang" ouh. okay. aku syak junior sekarang dah naik lemak. obesiti sangat. ini yang semangat nak jadi senior ni. LULZ. dan dengan harapan ada junior yang baca rangkap ini. 



from perak to kl.



selepas tiga hari yang azab. balik lah kan. apa lagi. apa jer yang best dekat perak. so luckily nana balik dengan aku jadi tak ada lah aku lonely ranger sangat. just ada satu part buat aku macam nak kata terharu tak jugak. tapi entah lah.


nana : "dulu kan dah lama teringin nak naik train ni. tapi tak sangka harini dapat naik"

tasha : "so kau nak cakap aku dah makbulkan permintaan kau lah ni?" 

nana : "haah laaaa. thank you tashaaaaaa" *sambil buat muka comel*


ini aku printscreen dari blog nana. eksaited dia. serius, kadang kadang aku rasa nana ni macam budak budak. kadang kadang jer lah. :*



tak cukup jumpa dekat perak. balik kl. aku dapat mesej dari nana. stress konon. 




yang penting semalam kitorang seronok gila dapat karaoke dekat redbox. nana hilang stress. aku? sigh. okay lah hilang lah stress jugak. anything for you my dear :*



2 comments:

qurrattiayun rosdi said...

suwittt..sukesukesukeeee..

Natasha Nazan said...

haha so you like it lah? LOL. yes sweetest moment to have with you guys <3