Wednesday, December 11, 2013

one step closer

Bismillah...


JUMAAT : 6/12/13

aku tak dapat nafikan. the best place ever is Studio. tidur dekat studio pun aku sanggup as long as aku di studio. a place dimana aku boleh lupakan those all stupid problem and silly people.  

 like i said before, the only antidote yang boleh cheer up aku selain mama Suria and abah Nazan, hanyalah dengan membusy kan diri. I love to be a busy person where i can forget everything and live in my own exceptional world. 


meet this beautiful piece. Nama Fatin Farhana. Panggil Bella. aku pun tak tahu celah mana dia dapat nama bella tu. Thank you bella for sticking with me dari part one sampai part six and selalu teman saya ke studio every fucking day. 

Kalau tuah ayam nampak di kaki. Tuah Jumaat bukan semua rasa. Ada junior hadiahkan saya a slice of  indulgence cake. awww. so sweet. walau pun macam hancur masa awak bawak dari kedai sampai ke studio. tak apa. thanks a lot my dear :* I really appreciate it. AND.. if you're reading, lain kali jangan buat lagi. serius kak tasha malu. LOL. hakak sangat. puiii. Tapi serius lah. aku ni pemalu sebenarnya. *gosok jari atas meja* 


  
SABTU : 7/12/13



 sebenarnya hakak memang busy dan busy. memang ramai kawan aku yang sentap sebab aku tak boleh luang masa lepak dengan diorang. Serius jadual aku full. nak touching, touching lah. aku tak kesah.


 Buat masa 4 bulan jer aku mintak excuse. yang penting kerja aku siap. kalau ada boyfriend pun, aku sanggup putus cinta daripada tinggalkan final project untuk dating dua jam. 



 sebenarnya ada lelaki pernah cakap something dekat aku.

Lelaki : You course Interior Design ek? 

tasha : yup. 

Lelaki : wow. the most sexy career ever.

tasha : -______________-"


seksi haktuih kau. seksa ada lah. 
atau mungkin bagi dia seksi dari perspektif celah lain.
 yer aku faham. aku mengerti.

seksa tau course ID ni. sampai nak makan karipap pun berterabor.
 tak seksi langsung.

sebelah tangan nak melukis.
sebelah tangan nak scroll mouse.
sebelah tangan nak makan. 
sebelah tangan nak tangkap gambar.

orang busy katakan. 

 Ini group furniture design paling poyo. kemmain. 
from left : naim / nizam / zariq / amirul

Yes. Hari ni kitorang semua memang dh start buat kerja model furniture yang aku ada cerita in previous entry. After dah brainstorming about the design, we just proceeded with the real model. 


 my heroes :* 

 terharu sebab all my team mates stay sampai malam just to finish this model. 



AHAD : 8/12/13



MORNINGGGGGG.
Hari ni start kerja semalam macam biasa. dan pagi pagi dah sampai studio. 
yes me was so penat :( :( :( (englishhancur)
balik studio pukul 12 malam sambung datang studio pukul 9 pagi.  T____T
 the only inspiration yang buat aku kuat ialah 
mama Suria and abah Nazan. :')


( semoga mereka ibubapa dan keluarga kita 
sentiasa dalam keadaan sihat sihat dan baik baik selalu )

janji datang pukul 9 pagi. 
tapi nampak gaya macam budak lelaki tak bangun tidur lagi. 

Alya dengan bella muka terpaksa pagi pagi potong board. 
tapi thank you my babes for helping :*


 Jam 9.00 - sementara hero hero aku bangun tidur. 
aku setelkan kerja kerja measuring. 



 Jam 10.00 -  budak lelaki masih belum sampai. 
bukan hero kalau bangun lambat. 
tapi takper aku faham. 


 Jam 11.00 - tak sampai sampai lagi. aku call. baru lepas mandi katanya.
 okay. lega. dah bangun. hmm. I can't work without them. 
sebab otak lelaki berfikir tentang construction lagi bagus dari perempuan. 
and that's the best part tentang lelaki. 

Jam 11.30 - MY Heroes dah sampai. yeayyy. :D 

 group ni pun baru sampai. 
baru balik dari Pasar Karat katanya. 
Shopping barang antik.  sempat kau pah. hmm. 

 group poyo semalam tak lagi poyo. 
kali ni lebih serius. lebih bersepah. lebih komited.

 semua muka serius. masa semakin suntuk. memang muka ketat.



semata mata sebab kerja. 
kitorang skip breakfast. skip lunch.
 pukul 6 petang baru kitorang makan. 
 ini kah yang dikatakan kerjaya paling seksi di dunia?? 



Nasib baik ada mamat baju merah. 
dia yang offer nak beli McD. siap mintak izin aku nak pinjam budak aku teman dia beli McD. 



 Yang baju merah. nama dia Qasha. 
dah lah nama dekat dengan aku, semakweyh. 
kalau orang panggil dia aku selalu ingat orang panggil aku. 
banyak kali aku suruh dia tukar nama. tapi dia tanak.

tapi nasib baik Qasha ni 'comel'. sejuk lah sikit hati aku.
nak  marah pun macam tak sampai hati. 

 Since furniture weollzz hampir siap. thats why sampai order Pizza and McD. konon konon celebrate letteww. Alhamdulillah. Thank God. :) 
for the pizza and burger.
and for the best team mates ever.


 after isyaa, kitorang sambung lagi. a final touch up. 

dan masa ni memang sampai klimaks di mana teammates aku dah mula penat. sorang sorang dah mula merungut. luckily Tuhan bagi kekuatan untuk teruskan sampai betul betul siap. 

akhirnya... dah siap!! yeay! 

thanks to my team mates for the big effort.
Big thanks sebab sudi stay dari pagi sampai malam just to finish this kind of mega model. Cuma Tuhan dapat membalas jasa baik you guys for giving the best contribution dan seriously aku sangat berpuas hati dengan hasil kerja you guys dan kita enjoy sangat sangat. No stress at all!!! 

and now, we have to prepare and get ready for the Furniture Presentation this coming Tuesday. lagi dua hari :D whoaa. Semoga segalanya berjalan lancar. 



SELASA : 10/12/13


HELL YEAH. IT'S A PRESENTATION DAY! 

Tak pasti untuk suka atau tidak sebab lecturer lecturer ID buat surprise bahawa semua furniture yang kitorang design & build PERLU dipamerkan di hadapan beribu pelawat yang akan hadir di UITM Perak sempena event Innovation Day. 


Demm demm demm. weollz buat furniture biasa biasa jer. but maybe we should be proud for our big effort. kalau tak kita nak appreciate kerja kita, then who else? sesungguhnya Tuhan tahu sekuat mana kita telah berusaha. jadi, HAVE FUN :D


Haritu lecturer kata present dalam studio :( tapi rasa terkejut dan agak surprise bila nampak lori UiTM dah ready dekat bawah foyer faculty untuk carry furniture kitorang, hantar straight ke Dewan Seri Iskandar.


on that time, bari terfikir kalau buat kerja ala kadar dan kasi design tahi dihadapan beribu orang. jatuh maruah. luckily from my observation each group presented their furniture in a way that mommy could proud lah katakan :*  

my favourite girls <3

 Meet Farhi. Aku tak pernah cerita tentang dia before this I guess. Susah tau nak tangkap gambar dengan dia sebab dia sangat pemalu. but this, dia yang ajak so i think this is so good to share a bit about her. 

since dia adalah antara individu yang selalu bagi nasihat and be one of my reminders lah katakan. She lost her mom when she was 15. susah untuk dibayangkan kekosongan yang akan kita rasa apabila kita kehilangan ibu atau bapa. aku tak call mama Suria sehari pun rasa nak nangis rasa rindu. setiap kali dengar suara mama Suria dalam telephone pun aku dah rasa nak menangis.  Ini kan pula keadaan seperti Farhi. tapi dia sangat kuat. anak sulung dalam adik beradik and at the same time she's like a sister and a mother to her siblings. God bless her. God bless her mom. and her family. Aamin. 

  
  meet Wan Syaiman @ Wan Rara. I just don't get it mana dia dapat nama Rara. tak ada benda nak cerita tentang dia. cuma dia yang mintak aku tangkap gambar dia. peace yaww. :P

  
so we're arrived at Dewan Sri Iskandar. 
and semua orang busy susun atur furniture masing masing.  

few of furniture products. Semua furniture kertas ini akan diuji oleh lecturer lecturer ID dan pengunjung pengunjung yang akan datang ke Innovation Event. 

Ini ada lah furniture terbaik dalam batch kitorang. sebab furniture diorang sangat bijak dan creative. This is the most scary part bila lecturer akan duduk di setiap furniture untuk uji ketahanan furniture yang weollz constructed dengan hanya menggunakan kotak. Dan lagi chalenging bila setitik gam pun tidak dibenarkan dalam assignment kali ini. 100% corrugated board. 

 my teammates  yang sangat full of chemistry :* give applause to us sebab lecturer puji our furniture ANTARA. antara okay. antara. lingkungan antara tu pun dah cukup baik okay. haa. antara yang cantik yang kemas dan yang menarik. LOL. 

dalam gossip girls kali ini kami membincangkan topic it's so heaven bila kita melepasi satu stress level dengan berjaya. Alhamdulillah thank God for giving us the strength to get through all the hard times. this really pay the bills :*


 selfiebomb. dan edit ala ala korean girl. ceh. filter guys. filter. LOL. tak dinafikan study courseline weolls sangat susah dan memerlukan banyak tenaga. dan even kadang kadang rasa penat dan stress sampai nak mencarut. ID tetap di hati. Cant wait for the next challenge. 



to mama Suria and abah Nazan, take care and don't you miss me. Saya okay. makan cukup. tidur cukup. cuma duit jer asik tak cukup. wkwkw. I love you both. :*




#DoakanTashaKuat 


4 comments:

Fasy Shane said...

Good job :)

Natasha Nazan said...

thank you. doakan tasha kuat yer. LOL

Atiqah Nadhirah Azhar said...

Hmm...baca dari awal spai hbis..x npk pun seksi nye kat ne...hewhew

Natasha Nazan said...

hahaha tau takper. seksi lah sangat. seksa ada lah.