Sunday, December 22, 2013

ROJAK

Bismillah...

last week. yes minggu lepas. cerita minggu lepas. after few hours aku udpated entry minggu lepas, I got a text message from mama Suria. 




aku sendiri konfius part mana yang buat mama Suria sedih sangat baca blog aku. aku yang menaip pun tak rasa apa apa. well. hati ibu. memang mudah tersentuh agaknya. mungkin suatu hari nanti baru aku akan faham. 


  faham. aku faham. aku faham yang orang dah muak dengar aku busy. aku sendiri muak dengan jadual aku yang sibuk. duniawi jer semua ni. but life must go on. busy busy jugak. yang penting jangan sampai dunia karamkan hidup kita.  

 suka atau tak suka aku memang kena siapkan structure model aku. tapi jujur. memang aku tak berapa suka buat model sebab sangat leceh nak buat model dengan saiz dia yang kecik. dan semua nya kecik kecik. sangat leceh remeh dan temeh. luckily, aku tetap enjoy dan khusyuk.


cakap tentang khusyuk. waktu aku tengah khusyuk buat kerja aku. dan aku dalam dunia aku sendiri. Tiba tiba my lecturer, Dr. Kie bagi aku something dan dia buat kerja aku terhenti. 


How sweet. Its always amazing and sweet when someone want to draw me. senyap senyap dr. Kie lukis muka aii. aii malu gilewwrrr. LULZ. dia kata dia bosan dan mengantuk dalam studio. so dia sketch muka aku dari tepi. macam ni ker rupa aku dari tepi? hmm. 


and after that, Before lunch, Dr. Kie ajak pergi bilik dia untuk tengok sketches yang dia lukis dan hendak dijual. Dr. Kie betul betul buat aku teringat dengan abah Nazan since abah Nazan sangat suka lukis kampung view sebab it related to his childhood memory.


 Too poor lately abah Nazan dah jarang melukis sebab busy dengan kerja. I still remember when I was 5/6 something, abah Nazan suka lukis depan aku. and of course abah Nazan pernah lukis muka aku. and I wish we could spend our time untuk melukis sama sama macam dulu. 



alhamdulillah sebab aku dengan abang Ezrin sama sama ikut baka abah Nazan yang suka melukis. And one fine day, when I have my own family aku memang nak buat yang sama macam abah Nazan buat, untuk luangkan masa melukis dengan anak anak sendiri. it such a great things to do to together. 

 DAN AFTER LUNCH. lecturer tak masuk studio. My studiomates ajak pergi tengok project submission junior kitorang dekat La La Land (nama salah satu tempat di UITM Seri Iskandar)  well, i dont have any idea kenapa tempat bukit ni dia panggil La La Land. tapi La La Land memang jadi port untuk siapa siapa nak lepak atau buat event ala ala garden forest nature tropical blah blah blah. gittew. 


 Ini projek junior kitorang budak PART 2. Projek SHELTER DESIGN.
 so cerita dia diorang kena buat tempat teduhan ala ala khemah.

 Takpasal pasal kitorang jumpa shelter Durian so apa lagi without thinking and jokingly kitorang meluru masuk dalam shelter durian. masalahnya shelter ni untuk sorang tapi lain semua menyemak nak masuk sekali. tak matang lah korang ni. 

pffft. 




 boleh katakan hampir semua shelter kitorang try kitorang masuk. nasib baik kitorang senior. tak ada junior pun yang berani halang. wkwkwkwkw :3 (ayat senior kerek)

yes tasha. godai with seniority tasha. 

 okay shelter yang macam siput sedut ni ialah paling favourite shelter lah sebab this shelter sangat smart and very modular lah senang cerita. since diorang design shelter yang boleh lipat tutup and easy to carry. Creative sangat. goodjob gaizzz :D 


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DAN KERJA STRUCTURE MODEL MASIH DALAM OPERASI.  back to work -____-




serius masing masing gigih siapkan model structure. semoga Tuhan tingkatkan usaha kami. insyallah. 
DAN finally my structure model dah siap. enam hari okay aku buat model ni. tepuk tangan please.

Dr. Kie : Tasha dah siap model?

tasha : Yes, I dah siap dah model I.

Dr. Kie : Okay Good. Tunggu kejap I nak pergi ambil scope model I.

Tasha : Okay :)

Dr. Kie : You tahu tak Scope Model tu apa?

Tasha : Tak.

Dr. Kie : -____________-" okay. takper. tunggu jap.   


sebab tu orang tua tua selalu cakap tak tahu tanya jangan jadi bodoh sombong. 

So ini lah scope model yang Dr. Kie sibuk sangat nak pergi ambil tadi. aku mati mati ingatkan dia nak ambil document skop skop pemarkahan bagi model making. 

memandangkan model dalam skala yang kecik. memang dah sah sah kita takboleh nak masuk dalam model kita. so scope model ni yang akan bagi view dalam model kita dan feeling dia sebijik macam kita jadi kecik dan masuk dalam model kita since dekat hujung scope model ada mirror yang reflect the view inside.

aku dengan nana dah macam apa ntah. tapi serius cool. 
rasa macam batak sekejap.

 mood aku dah elok elok happy pagi tu tapi bila sampai waktu petang. Lecturer kedua aku Puan Illyana cakap model aku buruk. :( :( :( sampai hati. and dia suruh aku buat balik model aku. buat baru. and I was like... sedih lah.

sebab aku dah badmood. aku tanak pikir lagi pasal model. aku taknak balik bilik. aku rasa nak keiuar dari kampus. so aku keluar kampus.

since dekat sebelah UITM dah ada panggung wayang baru bukak. so one of my studiomates, Nizam ajak tengok wayang.

malam tu. memang semua tanak buat kerja. so malam tu kitorang tanak jadi designer. kitorang nak jadi chef kejap. diorang ajak buat kek. wkwkwkw. 



pukul 2 pagi kitorang start pukul 4 pagi baru siap. puas hati.


21/12/2012 - sabtu

part ni jer yang aku specified tarikh sebab part lain semua aku tak ingat bila. tapi apa apa pun I would like to say Happy birthday Alya! Yes malam tu kitorang bawak alya dalam kereta straight to Tasik UTP and we did a birthday surprise untuk dia and tak susah pun nak buat surprise untuk dia sebab dia memang blurr like all the times.

since weollz tak cukup bajet yang mewah, dan kami cuma marhaen. so ini sahaja yang kitorang mampu but im sure youre happy enough for it kan Alya? kan kan kan?  :) :) :) 

Thanks to them, Nizam and Falil sebab memudahkan keadaan dari segi transport dan sebagainya. Seriously thank you sangat sangat sebab sudi tolong. 


and thank you jugak for those yang memeriahkan birthday alya yang ke 20 ni. LULZ. 


diorang cakap aku suka rosakkan gambar. FINE. FINE. 
lainkali jangan ajak aku selfie lagi. mencik mencik. 


birthday shots with birthday gal. tahniah Alya finally youre 20th :D semoga kau akan diberkati Tuhan selalu dan dipermudah kan urusan serta dikuatkan semangat. dan semoga tahun ini akan menjadikan kau seorang yang lebih kuat daripada biasa. Happy birthday Alya and it's amazing to know you my dear :*

kitorang tak ada greeting cards nak bagi tapi alya kitorang harap our small effort akan buat kau happy and enjoy your special day.


dah pukul 1 pagi plus plus. ikutkan hati kitorang nak celebrate lama lagi tapi memandangkan esok nak konvoi balik KL. so we need to stop. 

Nizam : esok kita gerak dari perak pukul 8 pagi tau. 

Nana & tasha : (muka terkejut. awal gilaaaaaaa -____-") 

 after celebrated birthday Alya, Falil ajak buat kerja. Duhh. Please. Memang tak lah nak sambung buat kerja. totally penat dan mengantukzzzzz. dan esok nk balik KL. so memang tak lah kan.


BALIK. 

pukul 11 pagi baru bertolak. Nizam dah mencarut carut dekat kitorang sebab kitorang tidur balik. so terbangun lambat. sorry nijamm. :3 alaa chill lah. nak gerak awal awal buat apa. kita bukan nak balik kelantan. 

thanks to Baina sebab bawak Tasha and Nana balik rumah. muka acah acah happy sebab tak boleh cuti lama. Supposely kitorang cuti dua minggu tapi sebab kerja banyak lagi nak disetelkan so kitorang cuti less than a week. so sad :( 

last but not least. thank you korang sebab hantar aku sampai rumah dengan selamat.



#ahhhpenatupdateblogpanjangpanjangKbye. :* 



2 comments:

seharumwangi said...

aku bila baca part yg kau dgn nana tngok model pkai bnd alah tu,
terus teringt cita bella jadi tukang translate haha

Natasha Nazan said...

hahaha kau sepatutnya ada di tempat kejadian.