Wednesday, January 1, 2014

#prayforthousandwishes

 Bismillah...

This gonna be the first and the shortest entry ever, It's 2014 gaizzzz. so siapa jer yang tak excited untuk tahun baru? everyone does. sama juga seperti saya. somehow, 2013 will always remain in my heart.



 So this is how I end my 2013. 


 a year full of tragedy and blessing. dan masih busy sampai aku rasa hmm...taktau nak cakap apa. Yang pasti I enjoy my work. 
that's the key. 

hari hari aku yang sangat busy dan cuti dua minggu aku hanya peruntukkan satu hari untuk berjimba dengan bebbigewlz. Bercinta dengan kerja memang satu komitmen yang sangat besar. 

Kalau tak silap, aku mintak abah Nazan belikan aku marker pen sharpie yang 
6 batang 12 ringgit. tapi dia belikan aku marker cap jinjang  24 batang RM1.95. hmm. entah lah. 

There's a lot of thing i need to discover tentang final project aku. bukan hanya sekadar lukisan semata mata. i need to think from scratch. the design concept, the client, the design issue the space planning dan kalau aku cakap lebih lebih aku jamin orang tak faham pun. sekian. 






I promised my gals to spend our last page of 2013 together. Dan pada msa yang sama sedikit konflik bila mama Suria tak kasi aku keluar since kerja aku masih belum siap. but it's NEW YEAR EVE mom. I can't lost this moment. 

 my last Brunch. gingerbread with american tea. sugarhigh! sugarhigh! 

 my heartdate. <3 ouh. actually, aku ajak Shyra keluar sebab aku terlupa birthday dia pada 28/12 dan dia sentap dengan aku. GOSH. kitorang dah kawan more than 7 years dan sampai hati aku boleh lupa harijadi dia. 
Tu lah siapa suruh keluar lambat sangat. lewlz. 


 my angewwlzzz. thanks to them sebab bawak aku masuk Petrosains secara percuma since both of them ialah volunteer Petrosains. 


Petrosains? so lame dude habiskan new year dengan benda alah macam ni. but i find it sweet to be lame with them. the person who I can be naturally silly with.

 ada orang paksa aku main susun molecule chemistry.
 diorang tak tau ker chemistry aku C+ ? hmm. 

kalau bagi aku lukis muka albert einstein pun lagi sesuai aku rasa.

muka bosan dan terpaksa. please. 
actually banyak gila gambar dalampetrosains tapi aku malas nak masukkan. MALAS. lol. sebab semua gambar dalam petro banyak yang macam... hmm. acting like so idiot.  dan aku pun kadang kadang nak jugak cover cun. ingat korang jer ker nak cover cun? wkwkwkwkw :3   



after that. main activities. Makan makan. itu wajib. 


 our last lunch for this awesome 2013. Melur & Thyme. I love the ambiances when they keep rolling the P.Ramlee's songs. Nostalgic habis. :')  


okay harap maklum you guys memang tak akan jumpa gambar fireworks dalam entry kali ini sebab saya tak pernah sambut new year but i'd really wish for it for a long time. to stand under fireworks with crowd and pray for thousand wishes.

tapi you guys boleh tengok fireworks from dubai view. my brother sent his selfiebomb under fireworks and dia buat aku  cemburu. 




yes. My first wish setiap 1 January is to stand under firework.
It still  and always be my first wish ever. :* 


Andd. bila aku ingat permulaan 2013. Aku tak ada azam macam orang lain. cuma apa yang aku harapkan pada tahun 2013 ialah a 'big change' which is pada masa itu aku sendiri tak tahu benda apa yang aku  nak ubah UNTIL time has brought me to another level where I started questioning myself, "am I a true Muslim?"


I asked my self once, before : "Is the path to God filled with hardship?" as a sinner, i find hard to struggle. Sangat sangat susah. UntilI I found this verse. 




"And certainly, 
we shall test you with something of fear, 
hunger, loss of wealth, lives and fruits, 
but give glad tiding to the patience ones" 
(Quran, 2:155)



this verse buat aku terfikir bahawa Allah always wanting for us ease. dan kita juga tahu yang that Allah is testing us to see if we will succeed or fail dan untuk menentukan either we go to heaven or hell. 


So, selamat Tahun baru to all readers. (ecececeyy feeling macam ada readers pulak) okay okay. sekali lagi, selamat tahun baru untuk semua family and friendlist in reality dan jugak in virtual.  be a better person and lets #prayforthousandwishes

2 comments:

Fasy Shane said...

keep writing coz i read each of it.. lulzz

Natasha Nazan said...

lol~ well that's funny hahaha.