Thursday, August 21, 2014

Reflections on Friendship

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12511981/?claim=8jzkdnchth8">Follow my blog with Bloglovin</a>

Bismillah..

This month, Syawal to be exact has been pretty busy with trying to tie up projects and tons of openhouse invititation. WOW. These are just normal things that happen during Raya. And one of the most adorable things yang aku rasa bulan Syawal sangat special is, it gives me the reflection of friendship. And that is the main point untuk entry kali ni. 


As social beings, we need people. We need strong relationship. Sama ada hubungan secara introvert atau pun extrovert, that connection with people is something that we can crave. Dan secara logiknya, without these amazing people aku tak rasa blog ni akan wujud. And because of all people around me, aku tak jadi nak delete blog ni. Walaupun pada awalnya aku memang ada terfikir untuk stop blogging. 



last 16th August, macam biasa openhouse untuk kawan kawan aku is a must. Setiap tahun mesti ada openhouse special khas untuk kawan aku jer sebab aku ni gedik sikit tak suka buat openhouse campur campur dengan makcik pakcik kawan kepada mak bapak aku atau kawan kepada adik aku yang macam tahpaper okay fullstop. So seminggu sebelum openhouse memang aku habis baik habis bodek mama Suria sebab aku paling takut kalau mama Suria tanak tolong aku masak untuk openhouse nanti.



Mama Suria : Nak buat apa openhouse nanti?

Tacha : Nak buat something special. and something different.

Mama Suria : Nak buat apa? 

Tacha : Nasi Kerabu?

Mama Suria : Mama malas. 

Perkataan "Mama malas" betul betul buat aku rasa sentap. kalau nak kira sentap aku dengan mama Suria, aku rasa sentap mama Suria dengan aku lagi banyak. Apa apa pun, thank you to Mama Suria sebab tolong masak. aiwufffyouu <3


 seriously, big thanks to Aisyah + Shyra + Irma + Thera sebab tolong aku uruskan makanan and tolong mak aku. Honestly, aku tak rasa aku mampu setelkan semua  ni sendiri tanpa korang. thanks again babies <3





aku tak suka gambar ni. perut aku nampak MACAM buncitz. anyway bestfriends since 2006. Ouh kalau ingat balik aku pun tak expect orang yang paling aku tak suka lah yang jadi bestfriend aku. Well, Im glad its happening. 
Please stick with me forever. 

 ni kawan Iman. kawan adik aku. aku dah warned dia "JANGAN AJAK KAWAN IMAN. NI OPENHOUSE KAWAN YA. BUKAN KAWAN IMAN". DIA TAK DENGAR CAKAP AKU. bengangnya aku bila adik aku ajak kawan dia time openhouse aku. tapi takper, aku kasi chance. 


tak lama lepas tu, kawan UIA aku pun sampai. 
actually yang aku ajak SYAFIQ sorang jer. sebab dia jer yang aku kenal.
kesian diorang tak boleh makan lagi sebab kawan adik aku pergi rasmi kan dulu. 


lepas tu dia ajak satu kereta penuh studiomate dia. yang aku tak kenal. 
macam biasa, 
sesi ice breaking lah cerita dia. 


AFIQ : eh. mana kau dapat kek sarawak ni? 

TASHA : makcik aku. dia kahwin dengan orang sarawak. so aku kirim lah.

AFIQ : hensem tak husband dia?

TASHA : (sambil pandang slek kat afiq, aku pun cakap...) 
KAU NAK CAKAP KAU HENSEM LAH NI??

AFIQ : eh mana adaaaaaaa :P

orang sarawak memang macam ni ker macam mana? please. 
correct me if im wrong. 


an hour lepas tu diorang pun bising kat aku "kawan adik kau tu tak habis makan lagi ker? kitorang lapar ni" sebab tu aku tak suka adik aku bawak kawan dia.

FINALLY... studiomate aku sampai. firstgroup before yang lain sampai. seriously excited sangat dapat jumpa studiomate iunnoowhyyyyy

T________________________T


actually aku pikir banyak kali nak masuk gambar ni ker tak lepas adik aku cakap

"eh tengok ni. pendeknya. diorang semua tinggi."

weyhh come on lah. tinggi tinggi nak pergi mana doooooo. 
tapi tak nafikan yang aku teringin sangat nak jadi tinggi. hmmm



dah lah datang lambat. lepas tu posing ala ala backstreet boys. 
habis macho lah tu. anyway thanks for coming even ada someone yang missing dalam gambar ni. hmmm.

mama Suria tak habis habis puji diorang cantik. dia tak pernah cakap aku cantik.
 puji lah aku jugak. hmm. nak gak feeling shantuekk.  

aku tak tau apa yang kelakar sangat masa ni. 
gelak sampai tak boleh nak sorok double chin. mencik. 

dak dak mrsm. lulz. okay kawan MRSM aku yang setahun tak jumpa. weyh lamanya tak jumpa korang. i still remember last kita jumpa waktu farewell party ASRUL and KID before diorang fly to UK. 





forever favorite friends <3


HAVING FRIENDS WITH THE SAME FREQUENCY LIKE YOU IS A BLESS. 
Sebab tu aku sayang diorang. malas cakap kenapa. MALAS. 


ASRUL : tasha, siapa mamat yang pakai topi tu ar?

TASHA : ouh. itu chai.

ASRUL : nama penuh? 

TASHA : Syahir Izzudin. asal kau?

ASRUL : aku macam kenal lah.


dengan tak puas hati aku panggil chai, tanya chai.


TASHA : chai, kau kenal tak dia ni? ni Asrul. 

CHAI : (sambil kerut kerut dahi tengok asrul) macam kenal do.


tak lama lepas tu, betul lah memang kawan lama masa form three jumpa balik kat rumah aku. demm. kat sini jugak nak jumpa kan, what a small world,
 kadang kadang Tuhan pisahkan kita 
untuk temukan kita dalam keadaan yang lebih baik. 



kesian gila studiomates aku satu jam lepas tu baru boleh makan sebab meja penuh sorry lah meja makan rumah aku ada 10 sits jer. so memang kena tunggu turn. bila kerusi penuh afro tak dapat duduk aku dengar budak lelaki bergaduh pasal gemuk sampai tak boleh duduk. 


"tu lah kau gemuk sangat" 

"weyh kau sedar sikit kau pun gemuk"



6:45 pm : Diorang semua nak gerak openhouse rumah nana pulak. my other studiomates. thank you korang sebab havockan hari tu. ily :*

to the last guests. weyhh thank you for coming. aku appreciate sangat :)
cakap pasal tetamu yang terakhir, okay aku baru nak rehat. tiba tiba dapat mesej ada orang on the way nak datang.  

spoiled lah takder lilin kat tengah kalau tak dah boleh acah acah candle-light-dinner kayy. lulz. tak lawak pun.
meet Iman. favorite guy and studiomate aku. datang sorang sorang sebab busy dengan kerja. even lambat, aii tetap tunggu. wkwkwkwkw :3
thanks for coming even i know that ure so busy and penat. eh aku pun penat kayy. muka dah selebet gila masa ni but I'm happy enough to see him.


credits to : 
Abah Nazan untuk semua gambar gambar masa harini. i love you Abah Nazan.
Mama Suria untuk semua makanan makanan masa harini. i love You Mama Suria.
Friends yang datang dari jauh, thank you so much. hope to see you in the future. Insya Allah.





7 comments:

diyana said...

aku sedih sebab aku takda langsung dalam gambar. tapi bila nampak nama aku ada 1. hari2 aku dah sempurna balik. iloveyou tacanazan

Natasha Nazan said...

hahaha nana pleaseee. aku sentiasa ingat kau nana just aku tak ada gambar kita sayang please dont be sad okay baby :*

diyana said...

sobbss . itteww touched.

Lesong Pipit said...

suka baca blog kau. inspired !!

Natasha Nazan said...

Thank You Cik Lesong pipit. hehehe <3

Anonymous said...

salam..nk tanya lah mana nak cari student ID yg boleh deco master bedroom.utk upah yg minima :)

Natasha Nazan said...

salam. maybe you boleh email i since i have few contacts to help you :) natashanazan@gmail.com