Thursday, July 24, 2014

purely nonsense

Bismillah..

okay, I thinks its not too late to say Happy Ramadhan and selamat menyambut hari raya for all muslims :) FYI for this holy month seriously aku tak pernah spend masa langsung untuk iftar dengan anyone melainkan dengan family aku. Since aku pun terlalu busy like all the times. 






So takpayah lah tanya kenapa lately aku sangat sangat susah nak update blog. 

And by the way, thanks for those yang wish birthday aku on 30th June haritu. I really appreciate it even aku rasa ni birthday yang paling tak best. Yes. Sangat tak best. But then, there is someone who really makes me feel like "ouh bodohnya, nak emotional lebih lebih pasal birthday sendiri apahal?"


okay takpayah baca panjang panjang. aku pun sebenarnya malu nak upload benda alah ni sebab macam 

"over gila minah ni nak taip panjang panjang" 
atau pun mungkin,
 "paleotak dia. panjang nya nak baca"

ughh waddever. 

yes. the way aku respond untuk sesuatu sangat lah panjang dan over-react. I know that no one cares about. But i just want to highlight that this young girl selalu ingatkan aku tentang Tuhan dan dia buat aku berhenti emotional pasal betapa obsesnya aku dengan birthday aku sendiri. So she told me that : 


"semakin panjang umur, semakin dekat dengan kematian"


insaf kayyy. 


she's not the one, one of my friends pulak sibuk nak aku dengar cerita neelofa and pinjamkan aku this one book, "Reclaim Your Heart" written by Yasmin Mogahed. 


hmm. I feel so 

grateful sebab aku dikelilingi kawan kawan yang macam ni. selalu support aku in many ways. tapi kadang kadang minachi ni cam gampang gak. 



cakap pasal buku,
 ahad lepas aku baru jer lepas tengok movie ni. 



some of my friends meroyan cakap "Oh my God Tasha bestnya dapat tengok dengan boyfriend!!" and blah blah blah. to be honest, this movie is such a boring movie to watch WITH guy. So please jangan bawak boyfriend tengok movie ni sumpah mengantuk. Unless boyfriend kau jenis tangkap leleh. Even aku sendiri pun confused nak sedih ker tanak sedih. hmm. 


cakap pasal buku lagi,

 thanks babe sebab pinjamkan buku ni. Promise you ill call u after i finish reading this amazing book. And if youre reading. aku baru baca chapter one and its more than enough to open my heart to see something you could never see with your naked eyes.  I really appreciate it my dear best friend <3 I love you forever. 


last but not least, Selamat Hari Raya in advance to all Muslims who celebrates Syawal :) This raya, aku tak sempat nak update blog gila gila since aku busy dengan personal matter and raya pun aku tak sambut sangat i guess. 


well. takder siapa pun kesah sebenarnya pasal kau tasha.

-_________- 


kbye.  see you in the future guys :)




In order aku tak sempat nak update cerita raya tahun ni,
 korang baca lahbalik cerita raya tahun lepas.  

nah link. tekan tekan. 


cerita birthday tahun lepas


cerita iftar tahun lepas


cerita raya tahun lepas

(kat sini ada video adik aku korek hidung)



cerita open house tahun lepas




2 comments:

Fasy Shane said...

Happy Belated Birthday Tasha. Salam Ramadan Dan Selamat Hari Raya :)

http://www.wakethetime.com/

Natasha Nazan said...

cantiknyaaaa blog baru!!! OMG pakai wordprss ker?? seriously nak tutorial pleaseeeee. suka sangat.

Btw selamat hari raya jugak :D