Friday, November 30, 2012

My Best Reward

Bismillah.


"alamak barang tak kemas lagi lah macam mana ni?"
(bongok. dah tu macam mana lagi? kemas jer lah.)

"Sem depan tanak bawak bear! azam!" 
(tak ketinggalan jugak yang masih tidur peluk bebear.)

"ISNIN ni kelas apa erk?"
(ini extra bingai)




penuh twitter pasal balik UiTM. menyampah jugak aku baca. rasa nak kunyah sorang sorang yang tweet something knowledgeable kat twitter. hello cuti lagi tiga hari kot. cuti tetap cuti. sebab tu harini aku tweet pasal kahwin. cakap pasal kahwin. aku nak kahwin lagi 10 tahun. dan aku tak bantah. betul ker bohong? har har har. well mama abah aku pun tak bantah. ada siapa bantah? LOL. 


"woi gila apa 30 baru nak kahwin?come on Tasha."


"Tasha. nanti kahwin lambat susah nak beranak tau."


"Nanti kau kahwin lambat. kau dah tua anak kau baru form three."


apa susah. kahwin lambat beranak lah setiap tahun. haha. tapi bukan aku nak anak ramai sangat pun. aku bukan nak buat team bola. tapi kalau bakal suami aku nak buat team orkestra tak tahu lah nak kata apa.




buat apa nak kahwin awal tapi pikul hutang kahwin lepas tu. Kahwin bukan sesuatu yang boleh dibuat main. kalu boleh biarlah kahwin sekali jer.  cakap cam gampang macam pernah kahwin jer tasha ni. okay ini cuma cakap sedap hati tak pikir hakikat aku tau semua ni susah bila dah berkomitmen. so aku decided untuk tidak berkomitmen pada usia sekarang. kerja designer tak ada masa untuk mingle mingle dengan lelaki lelaki walau pada hakikat hati ni memang nak sangat. Oh gatal jewboq. maka bercinta lah aku dengan duit dan duedate project yang membebankan.




cakap pasal duit. bukan setakat tangan kanan gatal. kening belah kanan pun gatal. dah straight to the point. AKU MENANG DUIT. 




alhamdulillah. berkat tak tidur malam. dapat jugak perhargaan sebegini rupa walaupun 1K tu cuma lah nilai yang kecil tapi nilai semangat yang masuk dalam diri aku untuk terus moving forward lebih bernilai. sekurang kurang nya aku dapat bersalam dengan Kak Moh dan Abe jib. kau hado? haha siap nyanyi lagu Satu Malaysia sebelah diorang *kipas bendera* LOL

thanks jugak kat Mama Suria dan Abah Nazan yang keep supporting my passions in business and art. yes luckily my parents encouraged those interests. That encouragement really drove me to excel. and talk about excel. All I want for myself is to succeed and exceed all my goals. Success drives me. It’s what is always yelling in my ear and waking me up. Of course, I can’t wait until this incline of my life is over. 


okay. cuba cari mana aku? siapa jumpa dulu aku belanja air milo Pak Lang.






2 comments:

hanis khalil said...

congrats tasha :)

Natasha Nazan said...

ouh heww heww. thank you baby :)